Rakuten: Συζητήσεις για την εξαγορά της Tokyo Broadcasting

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2005 12:11

ΣΤΟ στάδιο των διαπραγματεύσεων για την εξαγορά της Tokyo Broadcasting System Inc., προκειμένου να έχει πρόσβαση στα περιεχόμενα των sites του τρίτου μεγαλύτερου αναμεταδότη της χώρας, ανακοίνωσε ότι βρίσκεται η Rakuten Inc., διαχειρίστρια της μεγαλύτερης υπηρεσίας online πωλήσεων της Ιαπωνίας.

Η Rakuten κατείχε το 15,46% της Tokyo Broadcasting από τις 12 Οκτωβρίου, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση σήμερα στο Χρηματιστήριο του Τόκυο. Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Hiroshi Mikitani, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σήμερα στις 5 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα.

Ο Mikitani, 40 ετών, έχει αγοράσει περισσότερες από 30 εταιρείες από το 1997 όταν ιδρύθηκε η εταιρεία για να προσελκύσει πελάτες στα sites που πουλούν αεροπορικά εισιτήρια, ρούχα και ηλεκτρονικά. Η επένδυση, θα αυξήσει τις υπηρεσίες της εταιρείας, ώστε να μπορέσει να ανταγωνιστεί με την ομοειδή της Yahoo Japan Corp.

Σήμερα, οι μετοχές της Tokyo Broadcasting System Inc., σημείωσαν άνοδο 15%, φθάνοντας στις 3.730 γιέν η μία, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Μάρτιο του 1986 και τη μεγαλύτερη μεταξύ των μετοχών που απαρτίζουν τον MSCI World Index. Η εκπρόσωπος της εταιρείας, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, αλλά και να δώσει το όνομά της.

Τον περασμένο μήνα η Rakuten είπε ότι θα αγοράσει μία αμερικανική διαφημιστική εταιρεία Internet, LinkShare Corp., αντί του ποσού των 425 εκατ. δολ., για να κερδίσει πρόσβαση στους 500 πελάτες της, συμπεριλαμβανομένης της Dell Inc. και της American Express Co. Επίσης, η εταιρεία προσελκύει στις υπηρεσίες της κόσμο, μετά τη δημιουργία της Rakuten Eagles, της πρώτης ιαπωνικής ομάδας μπέϊζμπωλ σε 50 χρόνια.

Οι μετοχές της Rakuten, σημείωσαν σήμερα άνοδο 0,9%, φθάνοντας στις 86.600 γιέν η μία.

Η χρηματιστηριακή αξία της Rakuten είναι περίπου 1,02 τρισ. γιέν (8,9 δισ. δολ.) έναντι χρηματιστηριακής αξίας 708,7 δισ. γιέν της Tokyo Broadcasting, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα