Κοντά στα υψηλότερα μιας εβδομάδας το πετρέλαιο

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2005 12:43

ΚΟΝΤΑ στα υψηλότερα επίπεδα μιας εβδομάδας, διαπραγματεύθηκε το αργό πετρέλαιο, εν αναμονή της σημερινής ανακοίνωσης της κυβέρνησης των ΗΠΑ για τις προμήθειες των καυσίμων θέρμανσης και της βενζίνης, που κατά πάσα πιθανότητα μειώθηκαν, καθώς κλειστά παρέμειναν τα διυλιστήρια από τους τυφώνες «Rita» και «Katrina».

Τα αμερικανικά αποθέματα διυλισμένων προϊόντων, συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου θέρμανσης και του ντήζελ, μειώθηκαν κατά πάσα πιθανότητα κατά 2,25 εκατ. βαρέλια, την εβδομάδα που πέρασε, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg. Οι προμήθειες βενζίνης μάλλον υποχώρησαν κατά 2 εκατ. βαρέλια. Περίπου το 10% της δυναμικότητας διΰλισης των ΗΠΑ παραμένει ανενεργή, μετά τους τυφώνες που έπληξαν τη χώρα.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Νοεμβρίου αυξήθηκε 8 σεντς, φθάνοντας στα 64,20 δολ. το βαρέλι, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex), στις 9:54' π.μ. ώρα Λονδίνου, μετά τη χθεσινή αναρρίχησή του στα 64,70 δολ. το βαρέλι, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 5 Οκτωβρίου. Το πετρέλαιο διπλασιάστηκε σε σύγκριση με την προηγούμενη διετία και οι τιμές του ανέκαμψαν 9,4%, από τα επίπεδα ρεκόρ των 70,85 δολ. το βαρέλι που έφθασαν στις 30 Αυγούστου.

Tο μπρεντ για τα συμβόλαια του Νοεμβρίου αυξήθηκε 15 σεντς, στα 60,72 δολ. το βαρέλι στο London's International Petroleum Exchange.

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ, ενδέχεται να αυξήθηκαν 2 εκατ. βαρέλια, την εβδομάδα που έληξε στις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 14 οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News. Το υπουργείο Ενεργείας των ΗΠΑ, θα ανακοινώσει το ύψος των αποθεμάτων στις 10:30' π.μ. ώρα Ουάσινγκτον, μία ημέρα νωρίτερα από το συνηθισμένο, λόγω του εορτασμού της Ημέρας του Κολόμβου στις ΗΠΑ, πριν από τρεις ημέρες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα