Body Shop: Υψηλότερο μέρισμα πρώτη φορά σε επτά χρόνια

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2005 13:54

ΣΤΗΝ αύξηση του μερίσματός της, για πρώτη φορά μέσα σε επτά χρόνια, προχώρησε η Body Shop International Plc, η βρετανική εταιρεία προϊόντων προσωπικής φροντίδας, με καταστήματα σε 53 χώρες του κόσμου, λέγοντας ταυτοχρόνως, ότι βρίσκεται κοντά στον στόχο της πρόβλεψης για να εμφανίσει ετήσια κέρδη.

Το μέρισμα για το πρώτο εξάμηνο της χρήσης που έληξε στις 27 Αυγούστου, θα είναι 2,2 πένες ανά μετοχή, 16% υψηλότερα σε σύγκριση με τις 1,9 πένες ανά μετοχή που διένειμε πέρυσι, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Τα ετήσια κέρδη θα είναι τουλάχιστον 22%, ανακοίνωσε η Body Shop, με αποτέλεσμα οι μετοχές της να σημειώσουν άνοδο έως και 3,9%.

Οι μετοχές σημείωσαν αύξηση 8,25 πένες, φθάνοντας στις 218 πένες η μία, τα υψηλότερα επίπεδα της ημέρας, στις 11:20' π.μ. στο Λονδίνο και είχα την τρίτη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο μεταξύ των 692 μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον FTSE All-Share Index. Φέτος, οι μετοχές της Body Shop, έχουν σημειώσει άνοδο 36% οδηγώντας τον δείκτη FTSE 350 General Retailers Index.

Το πρώτο εξάμηνο τα κέρδη της υποχώρησαν 20%, καθώς αγόρασε καταστήματα σε χώρες όπως ο Καναδάς, το Χονγκ Κονγκ και η Ολλανδία, μεταθέτοντας τα κέρδη της προς το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Συνολικά η εταιρεία διαθέτει 2.085 καταστήματα, από τα οποία τα 1.307 λειτουργούν με τη μέθοδο του franchising.

Τα καθαρά κέρδη τις 26 εβδομάδες που έληξαν στις 27 Αυγούστου, μειώθηκαν στα 5,2 εκατ. λίρες Αγγλίας (9,1 εκατ. δολ.) ή 2,4 πένες ανά μετοχή από 6,5 εκατ. λίρες ή 3,1 πένες ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με την εταιρεία.

Το πρώτο εξάμηνο οι πωλήσεις σημείωσαν αύξηση 16%, φθάνοντας στα 206,5 εκατ. λίρες. Οι πωλήσεις στα καταστήματα που λειτουργούν τουλάχιστον ένα έτος, σημείωσαν άνοδο 4%, μετά την άνοδο 6% σε Ασία-Ειρηνικό, Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.

Η Body Shop άνοιξε φέτος το πρώτο της κατάστημα στην Ιορδανία και θα ανοίξει τον Δεκέμβριο το πρώτο της στη Ρωσία. Επίσης, βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων για να μπει στην αγορά της Ινδίας, με συνεργάτη, όπως είπε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα