Jumbo: Ανώτερα των προσδοκιών τα μεγέθη α' τριμήνου χρήσης

«Ναι» από τη Γ.Σ. στη μη διανομή μερίσματος
Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015 18:40
UPD:18:45
Jumbo

Σύμφωνα με την Jumbo, τα προκαταρτικά στοιχεία δείχνουν ότι τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου θα είναι καλύτερα του προϋπολογισμού του Ομίλου για την τρέχουσα χρήση.

Καλύτερα των αρχικών προβλέψεων κινήθηκαν τα μεγέθη του Ομίλου Jumbo κατά το πρώτο τρίμηνο της νέας οικονομικής χρήσης, όπως τονίσθηκε στη σημερινή Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων.

Οι μέτοχοι που συμμετείχαν στη Γ.Σ. υποστήριξαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία την απόφαση της διοίκησης να μην διανείμει μέρισμα για τη χρήση 2014/2015. Η διοίκηση, από την πλευρά της, υποσχέθηκε ότι θα επανεξετάσει το θέμα διανομής μερίσματος ανάλογα με την πορεία που θα πάρει η διαπραγμάτευση και τις εξελίξεις στο θέμα των capital controls.

H διοίκηση ενημέρωσε τους μετόχους ότι κατά το πρώτο τρίμηνο (Ιούλιος – Σεπτέμβριος 2015) οι πωλήσεις του Ομίλου για το διάστημα ανήλθαν σε 152,63 εκατ. ευρώ από 145,51 εκατ. ευρώ που ήταν την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, δηλαδή αυξήθηκαν κατά 4,89%.

Η επίδοση αυτή οφείλεται στη μικρή υποχώρηση των πωλήσεων των καταστημάτων στην Ελλάδα, ενώ τα καταστήματα του εξωτερικού συνέχισαν να καταγράφουν δυναμικό ρυθμό ανάπτυξης. Τον Οκτώβριο καταγράφηκε μικρή άνοδος και στις πωλήσεις των καταστημάτων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Jumbo, τα προκαταρτικά στοιχεία δείχνουν ότι τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου θα είναι καλύτερα του προϋπολογισμού του Ομίλου για την τρέχουσα χρήση. Η διοίκηση, ωστόσο, υπενθύμισε στους μετόχους ότι το πλέον σημαντικό - για τα μεγέθη του Ομίλου - τρίμηνο είναι το δεύτερο τρίμηνο, που περιλαμβάνει και τις πωλήσεις των Χριστουγέννων.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, μετά το τέλος της συνεδρίασης του Χ.Α.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΠΕΛΑ



Σχολιασμένα