Σε κλοιό τραπεζικών ρευστοποιήσεων και πάλι το Χ.Α.

Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015 14:09
UPD:14:11
REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS

Συνεχίζεται η πτωτική πορεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών, υπό το βάρος για ακόμη μία φορά του τραπεζικού κλάδου, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων.

Ειδικότερα, στις 14:07, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,93% στις 665,87 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 17,3 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 1,38% στις 198,41 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 7,51% στις 165,10 μονάδες.

Οι απώλειες στου τραπεζικού κλάδου ξεπερνούν σήμερα το 7%, αυξάνοντας σε πάνω από 40% την πτώση στις τελευταίες επτά συνεδριάσεις. Την ίδια ώρα, οι απώλειες στον γενικό δείκτη το ίδιο χρονικό διάστημα δεν ξεπερνούν το 8%, αντανακλώντας τη διαφορά της επενδυτικής στρατηγικής μεταξύ των τραπεζικών και των μη τραπεζικών μετοχών.

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με την αγορά να ακολουθεί και την παραδοσιακή τακτική της πριν από μεγάλες αυξήσεις κεφαλαίου, ρευστοποιώντας θέσεις, προκειμένου να διαθέσει τα κεφάλαια στην αύξηση. Άλλωστε τα βιβλία προσφορών έχουν ανοίξει από την Πειραιώς και την Alpha Bank, ενώ η Εθνική επιδιώκει το κατάλληλο timing και το book building της Eurobank θα ξεκινήσει το πρωί της Πέμπτης.

Στο επίκεντρο σήμερα βρίσκεται η μετοχή της Alpha Bank, καθώς υποχωρεί κατά 11,90%, η Εθνική είναι στο -8,57% και η Πειραιώς στο -2,33%. Ο ΟΠΑΠ σημειώνει απώλειες 3%, η Τέρνα Ενεργειακή και η ΓΕΚ Τερνα χάνουν πάνω από 2%, ενώ άνω του 1% είναι οι απώλειες σε ΕΧΑΕ, ΜΕΤΚΑ, ΔΕΗ και ΟΤΕ.

Στον αντίποδα, η Jumbo και η Τιτάν καταγράφουν κέρδη άνω του 1%, ενώ κάτω από το 1% είναι τα κέρδη σε Λάμδα, Aegean, ΕΥΔΑΠ και Folli Follie.

 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα