Μικτά πρόσημα και οριακές μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015 19:16
UPD:19:17
REUTERS/STAFF

Φωτογραφία αρχείου.

Τα νέα απογοητευτικά στοιχεία για τον πληθωρισμό της Κίνας στάθηκαν η αιτία σήμερα να κλείσει το Χρηματιστήριο του Λονδίνου με απώλειες, ανατρέποντας το θετικό  ξεκίνημα, υπό το βάρος των πιέσεων του κλάδου των εμπορευμάτων. Οι δείκτες στις αγορές Φρανκφούρτης και Παρισιού έκλεισαν με μικρά κέρδη.

Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,32% στις 6.275 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 0,16% στις 10.833 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε οριακά ανοδικά κατά 0,02% στις 4.912 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,03% στις 376 μονάδες, ενώ νωρίτερα σημείωνε κέρδη έως και το +0,4%.

Στο ταμπλό, η Vodafone σημείωσε κέρδη 4,9%, μετά τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία που ανακοίνωσε για το πρώτο εξάμηνο χρήσης. Τα κέρδη της αυξήθηκαν κατά 1,9% στα 5,79 δισ. στερλίνες.

Στον αντίποδα, η Julius Baer σημείωσε απώλειες 3,2%, μετά την ανακοίνωση ότι το περιθώριο μικτού κέρδους περιορίστηκε στο τέλος του Οκτωβρίου, εξαιτίας της μεταβλητότητας της αγοράς.

Επίσης, η Ericsson υποχώρησε κατά 5,2%, μετά την ανακοίνωση ότι ο ρυθμός ανάπτυξης του ασύρματου δικτύου θα είναι μικρότερος του αναμενομένου. Ο ρυθμός θα διαμορφωθεί στο 1-3%, από 2-4% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, κατά 0,1% αυξήθηκε τον Σεπτέμβριο η βιομηχανική παραγωγή στη Γαλλία, αν και οι αναλυτές ανέμεναν πτώση κατά 0,4%. Σε ετήσιο επίπεδο, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά 1,8% όπως άλλωστε ανέμεναν και οι αναλυτές.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ο πληθωρισμός στην Κίνα παρουσίασε τον Οκτώβριο επιβράδυνση, σε μια περαιτέρω ένδειξη ότι παραμένει αδύναμη η ζήτηση στην ασιατική οικονομία. Σύμφωνα με τα στοιχεία ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 1,3% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο, έναντι αύξησης 1,6% που είχε σημειώσει τον Σεπτέμβριο.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα