«Βυθίζονται» και πάλι οι τραπεζικές μετοχές

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015 14:06
UPD:14:10
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Κατακόρυφη είναι η πτώση των τραπεζικών μετοχών σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς εντείνονται οι διεργασίες στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης του κλάδου.

Ειδικότερα, στις 14:05, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 2,03% στις 669,68 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 16 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 2,06% στις 199,68 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 13,14% στις 177,67 μονάδες.

Οι απώλειες στον τραπεζικό κλάδο ξεπερνούν το 13%. Παραδοσιακά, άλλωστε, πριν από μεγάλες αυξήσεις κεφαλαίου παρατηρείται έντονη μεταβλητότητα, καθώς η αγορά είτε ρευστοποιεί θέσεις, προκειμένου να διαθέσει τα κεφάλαια στην αύξηση, είτε στηρίζει τις μετοχές ώστε να βελτιώσει την εικόνα της. Οι επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τους αναλυτές, θα είναι κρίσιμες, με τους επενδυτές να καλούνται να προσέξουν ιδιαιτέρως πριν προβούν σε κάποια κίνηση.

Στο μεταξύ, όπως αναφερει σήμερα η «Ν», στην εβδομάδα των book building συνέβη αυτό που οι τραπεζίτες απεύχονταν: μια δυστοκία στη διαπραγμάτευση. Είναι ενδεικτικό της σημασίας που δίνεται στην επιτυχία της ανακεφαλαιοποίησης ότι εκπρόσωποι των εταίρων με δηλώσεις τους επιχειρούν να καθησυχάσουν για το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης, με την πίεση όμως να παραμένει.

Στο ταμπλό τώρα, η Πειραιώς σημειώνει απώλειες 20,75%, η Eurobank είναι στο -19,35%, η Εθνική στο -12,17% και η Alpha Bank στο -11,88%. Πτώση άνω του 2% σημειώνουν Motor Oil και Jumbo, ενώ απώλειες άνω του 1% καταγράφουν οι ΔΕΗ, Grivalia, Ελλάκτωρ, Μυτιληναίος, Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ, Aegean και ΕΧΑΕ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα