Δοκιμάζονται και πάλι οι 680 μονάδες στο Χ.Α.

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015 10:55
UPD:10:57
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Με απώλειες ξεκίνησε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, επιστρέφοντας, μετά τη χθεσινή ανοδική ανάπαυλα, στην πτωτική τροχιά που ξεκίνησε από τις αρχές του Νοεμβρίου, καθώς παραμένουν ανοιχτά τα μέτωπα - πηγές αβεβαιότητας.

Ειδικότερα, στις 10:55, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,76% στις 678,28 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 2,4  εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 1,03% στις 201,76 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 6,76% στις 190,72 μονάδες.

Η αβεβαιότητα γύρω από τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών συντηρεί τη μεταβλητότητα στο ταμπλό, η οποία τροφοδοτείται επίσης από τις καθυστερήσεις της κυβέρνησης αναφορικά με την εφαρμογή των προαπαιτουμένων. Άλλωστε το βιβλίο προσφορών της Πειραιώς είναι ακόμη ανοιχτό, ενώ αυτήν την εβδομάδα τα βιβλία προσφορών ανοίγουν και για Eurobank και Αlpha Bank.

Όπως έχουν αναφέρει τις προηγούμενες ημέρες οι τεχνικοί αναλυτές, τα τεχνικά δεδομένα κλείνουν υπέρ των πωλητών καθώς οι 680 μονάδες που συνιστούν κάτι σαν το τελευταίο οχυρό της ανοδικής τάσης, δοκιμάζονται. Ήδη ο MACD γύρισε πτωτικά, ο κινητός μέσος όρος των 30 ημερών εφάπτεται του Γενικού Δείκτη και οι ταλαντωτές δείχνουν ότι υπάρχει ακόμα ισχυρή ροπή.

Στο ταμπλό τώρα, απώλειες 9,68% καταγράφει η Eurobank, η Πειραιώς υποχωρεί κατά 7,55%, η Εθνική σημειώνει απώλειες 5,62% και η Alpha Bank κινείται στο -4,95%. Πιέσεις δέχεται και η μετοχή του ΟΠΑΠ, στο -1,47%, η ΕΕΕ είναι στο -1,16%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι μετοχές των ΜΕΤΚΑ, ΕΧΑΕ, ΔΕΗ και Aegean.

Στον αντίποδα, μικρά κέρδη καταγράφουν οι μετοχές των Τιτάν, Μυτιληναίος, Ελλάκτωρ, Βιοχάλκο, Grivalia, ΟΤΕ και Motor Oil.

 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα