Sumitomo Trust: Σχέδια εξαγοράς της First Credit από την Lone Star

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2005 07:43

ΣΤΗΝ αγορά της φίρμας υποθηκών First Credit Corp., από την Lone Star Funds, με αντίτιμο πλέον των 100 δισ. γιέν (874 εκατ. δολ.), καθώς οι τιμές γης ανακάμπτουν από τη μείωση 15 ετών, προχωρά η Sumitomo Trust & Banking Co., η πέμπτη σε μέγεθος τράπεζα της Ιαπωνίας.

Η Sumitomo Trust θα συμφωνήσει για τους όρους της εμπορικής συναλλαγής, τον νωρίτερο σήμερα, αναφορικά με την απόκτηση ολόκληρου του μεριδίου της Lone Star στην First Credit, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ιαπωνικής τράπεζας, Naoki Sugihara. Η τελική τιμή, που θα υπερβεί τα 100 δισ. γιέν, δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της First Credit, Kazuo Yamada, σήμερα στο Τόκυο.

Ο Atsushi Takahashi, ο πρόεδρος της τράπεζας, κάνει την δεύτερη εξαγορά μέσα σε έξι μήνες με στόχο να επεκταθεί σε μία οικονομία που αναπτύχθηκε με ρυθμό 3,3% το δεύτερο τρίμηνο. Η Lone Star με έδρα το Ντάλας, την περασμένη εβδομάδα αύξησε τον στόχο πώλησης της τιμής των μετοχών στην Tokyo Star Bank Ltd., αξιοποιώντας το πλεονέκτημα της ανόδου 22% του δείκτη Topix φέτος, προκειμένου να έχει κέρδη από τις επενδύσεις της στην Ιαπωνία.

Σημειώνεται, ότι τον Απρίλιο, η τράπεζα αγόρασε μερίδιο πλειοψηφίας σε τμήμα leasing της Matsushita Electric Industrial Co.

Η εταιρεία υποθηκών είχε καθαρά κέρδη 5,9 δισ. γιέν τη χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου και μη καταβεβλημένα δάνεια 106 δισ. γιέν σε περίπου 3.000 ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Η εξαγορά ενδέχεται να αυξήσει τα κέρδη της Sumitomo Trust σε ποσοστό 7,2%, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του Hironari Nozaki, διευθύνοντος συμβούλου της Nikko Citigroup Ltd.

Η Sumitomo Trust ενδέχεται να καταβάλλει 130 δισ. γιέν για να αγοράσει την First Credit από την Lone Star μέχρι τα τέλη του Νοεμβρίου, ανέφερε νωρίτερα δημοσίευμα στην εφημερίδα Nihon Keizai, το οποίο δεν αποκάλυπτε τις πηγές πληροφόρησής τoυ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα