Hilton Hotels: Ενδεχόμενο εξαγοράς της Hilton Group Plc

Mε στόχο τη δημιουργία ενός διεθνούς ομίλου
Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2005 09:28

ΠΡΟΣΦΟΡΑ, για την εξαγορά της Hilton Group Plc στη Βρετανία, με σκοπό τη δημιουργία μιας διεθνούς δραστηριότητας καταλυμάτων με περίπου 2.700 ιδιοκτησίες, διεθνώς, έκανε η Hilton Hotels Corp.

Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν υπάρχει βεβαιότητα για κάτι το συγκεκριμένο, ανακοίνωσε σήμερα η Hilton Group, με έδρα το Λονδίνο. Νωρίτερα σήμερα, οι εφημερίδες Financial Times και Wall Street Journal, σε δημοσιεύματά τους, έκαναν γνωστό το θέμα των συνομιλιών. Η WSJ, επικαλέστηκε άνθρωπο που γνωρίζει το θέμα, επισημαίνοντας ότι η εμπορική συναλλαγή θα γίνει σε μετρητά στο σύνολό της, αξιολογώντας τη βρετανική εταιρεία σε περίπου 3,6 δισ. λίρες Αγγλίας (6,3 δισ. δολ.).

Η εμπορική συναλλαγή θα συνδυάσει τις δύο εταιρείες, οι οποίες ήταν μία το 1964, όταν η Hilton Hotels πούλησε τα διεθνή δικαιώματα για το σήμα Hilton. Η ανάκαμψη στον ξενοδοχειακό τομέα των ΗΠΑ, κατά πάσα πιθανότητα ώθησε σε αυτήν τη συμφωνία, αναφέρει στο δημοσίευμά της η Financial Times. Η Hilton Hotels, στης οποίας την αλυσίδα περιλαμβάνονται τα Doubletree και τα Hampton Inn, υπερδιπλασίασε τα κέρδη της το δεύτερο τρίμηνο μετά την αύξηση της τιμής των δωματίων.

Ο Stephen Bollenbach, ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Hilton Hotels, ήταν ο άνθρωπος που σκέφτηκε να αρχίσουν οι συνομιλίες, αναφέρει το δημοσίευμα των Financial Times.

H Hilton Group θα διατηρήσει τη δραστηριότητά της, Ladbrokes, σύμφωνα με τις εφημερίδες. Η Ladbrokes, είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων για στοιχήματα στον κόσμο και αποφέρει σημαντικά, στα ετήσια λειτουργικά κέρδη της Hilton Group.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα