Thomson: 17% η μείωση των πωλήσεων

Αναθεώρησε προς τα κάτω τις πωλήσεις της χρήσης
Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2005 10:07

ΜΕΙΩΣΗ, σε ποσοστό 17% σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο οι πωλήσεις της Thomson SA, της μεγαλύτερης προμηθεύτριας ηχογραφημένων DVD και ψηφιακών ηλεκτρονικών συσκευών πολυμέσων και προσωπικού υπολογιστή μαζί, στον κόσμο, ενώ αναθεώρησε προς τα κάτω και την πρόβλεψη για τις πωλήσεις της στο σύνολο της χρήσης.

Τα έσοδα υποχώρησαν στο 1,54 δισ. ευρώ (1,85 δισ. δολ.) από 1,85 δισ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Η Thomson, αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη των πωλήσεων για το σύνολο της χρήσης από τις τρεις κύριες δραστηριότητές της, μεταξύ 8% και 9% έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης για 10%. Η πρόβλεψη δεν περιλαμβάνει την επίδραση των συναλλαγματικών ισοτιμιών από τις εξαγορές που έγιναν μέσα στο 2005.

Οι εξαγορές που έγιναν κατά τη διάρκεια του 2005 και συνεχίζονται, αναμένεται να συμμετάσχουν πλέον του 2% στη φετινή αύξηση των πωλήσεων, σύμφωνα με την εταιρεία.

Επίσης η εταιρεία προβλέπει ότι τα προ φόρων κέρδη της θα είναι περίπου στο 9% των πωλήσεων του 2005 και επανέλαβε το στόχο για ταμειακή ρευστότητα από 1,2 δισ. έως 1,5 δισ. ευρώ το 2005 και το 2006.

Στους πελάτες της εταιρείας, συμπεριλαμβάνονται τα στούντιο παραγωγής ταινιών Walt Disney και Paramount Picutre της Viacom Inc., καθώς και το δίκτυο NBC της General Electric. Η Thomson παρήγαγε την βραβευμένη με Οσκαρ ταινία, Million Dollar Bady.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα