Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2005 10:28
UPD:10:51

Emporiki Investment Bank: «Εκτιμούμε ότι επιφυλακτικότητα θα επικρατήσει κατά την σημερινή συνεδρίαση έπειτα από τις μικτές τάσεις που επικράτησαν εχθές στην Αμερική. .Αναμένουμε το γενικό δείκτη να προσπαθεί αρχικά να ισορροπήσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα ωστόσο η εικόνα που θα παρουσιάσουν οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να είναι καταλυτική για την μετέπειτα πορεία της αγοράς».

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά είχε χθες έντονα πτωτική πορεία με τις μετοχές σε πτώση να είναι παραπάνω από διπλάσιες από τις ανοδικές. Οι φήμες και τα σενάρια δεν ήταν ικανά να διατηρήσουν για πολύ την ανοδική πορεία αν και αυτό θα φανεί περισσότερο στην σημερινή συνεδρίαση, καθώς είμαστε άμεσα συνδεδεμένοι με την πορεία των διεθνών αγορών. Προτείνουμε επιφυλακτικότητα και σύνεση όσο υπάρχει αβεβαιότητα για τα εταιρικά κέρδη, την πορεία του πληθωρισμού και το ρυθμό “ανάπτυξης” της οικονομίας».

Marfin Analysis: «Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε χθες 1,14% χαμηλότερα με τον τζίρο να ανέρχεται στα €211εκ. (-23%). Οι ρευστοποιήσεις σε όλες τις κατηγορίες μετοχών ήταν το χαρακτηριστικό της συνεδρίασης και ήταν σχετικά αναμενόμενες μετά από 4 συνεχόμενες ημέρες καταγραφής κερδών. Η πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές επίσης επηρέασε το επενδυτικό κλίμα. Ο FTSE-20 και ο FTSE-40 έκλεισαν με απώλειες 1,19% και 0,71% αντίστοιχα. Δεν αναμένουμε σημαντική πτώση των τιμών στην αγορά».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα