Somerfield: Εξαγοράζεται από τον δισεκατομμυριούχο Tchenguiz

Και δύο συνεργάτες του
Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2005 10:45

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την εξαγορά της Somerfield Plc, αντικείμενο εξαγοράς από τον Φεβρουάριο, αντί του ποσού του 1,08 δισ. λιρών Αγγλίας (1,9 δισ. δολ.), έκλεισε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής, Robert Tchenguiz και άλλοι δύο συνεργάτες του.

Ο ηλικίας 45 ετών επιχειρηματίας Robert Tchengquiz.

Η προσφορά 197 πένες, ανά μετοχή, σε μετρητά, για την εταιρεία λιανικής πώλησης τροφίμων, με έδρα το Μπρίστολ της Αγγλίας, αποτελεί αντικείμενο οικονομικού διακανονισμού, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση. «Δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι θα γίνει η εξαγορά», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τον Μάρτιο ο Tchenguiz συνεργάστηκε με την Apax Partners Worldwide LLP και την Barclays Plc, προκειμένου να κάνουν μία προσφορά για την Somerfield, την πέμπτη σε μέγεθος εταιρεία ειδών μπακαλικής της Βρετανίας. Σημειώνεται, ότι η London & Regional Properties, η οποία σκεφτόταν να κάνει μία προσφορά, απεσύρθη των συνομιλιών στις 7 Οκτωβρίου.

Η Somerfield, που απέρριψε την προσφορά ύψους 1,03 δισ. λιρών της Baugur Group HF τον Φεβρουάριο, έχει ξοδέψει δύο χρόνια για την ανανέωση των καταστημάτων της, σε μια προσπάθεια να αυξήσει τις πωλήσεις της και να ανταγωνιστεί επάξια την Tesco, τη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας. Τα κέρδη της αυξήθηκαν 25%, φθάνοντας τα 47,9 εκατ. λίρες το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης μέχρι και τον Απρίλιο.

Οι μετοχές της Somerfield σημείωσαν άνοδο 7,75 πένες, ποσοστό 4,1%, φθάνοντας στις 194,75 πένες η μία σήμερα στις 8:17' π.μ., στο Λονδίνο. Η εταιρεία διαχειρίζεται καταστήματα πώλησης τροφίμων με την επωνυμία Kwik Save, ενώ είχε στην κυριότητά της μέχρι και τις 30 Απριλίου, 494 ομώνυμα καταστήματα και 814 καταστήματα με το σήμα Somerfield.

O Tchenguiz, ηλικίας 45 ετών, που γεννήθηκε στο Ιράν και ο αδελφός του, Vincent, έχουν στην κυριότητά τους την Rotch Property Group Ltd. Ο Robert Tchenguiz, ο οποίος προσφέρθηκε να αγοράσει τα Selfridges το 2003, αγόρασε πέρυσι 364 παμπ από την Spirit Group Ltd., στην οποία ανήκει η αλυσίδα Hog's Head.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα