Ινδία: 10% υψηλότερες πωλήσεις αυτοκινήτων τον Σεπτέμβριο

Πρώτες Hyundai και Maruti
Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2005 12:28

ΤΗΝ αύξηση των πωλήσεων αυτοκινήτων στην Ινδία, οδήγησε η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ν. Κορέας, Hyundai Motor Co., τον Σεπτέμβριο, αποτέλεσμα της μείωσης των φόρων και των εκπτώσεων.

Οι τοπικές πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων αυξήθηκαν τον Σεπτέμβριο στην Ινδία 9,8%, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, φθάνοντας τα 77.441 οχήματα, σύμφωνα με την Ενωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων της Ινδίας, στο Ν. Δελχί, σήμερα. Οι πωλήσεις της Hyundai, της δεύτερης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ινδίας, σημείωσαν αύξηση 22% και της Maruti, της μεγαλύτερης της χώρας, αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 16%.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην τέταρτη σε μέγεθος οικονομία της Ασίας, αυξάνονται, καθώς η οικονομική ανάπτυξη ωθεί ανοδικά τις αμοιβές και τους μισθούς. Η Ινδία, ενδέχεται να έχει την ίδια ζήτηση αυτοκινήτων με την Κίνα σε τέσσερα χρόνια, εάν η ινδική οικονομία αναπτύσσεται με ρυθμό 8% ετησίως, σύμφωνα με μελέτη της Morgan Stanley, πέρυσι.

Η οικονομία της Ινδίας αναπτύχθηκε 8,1% το τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο και με τον ταχύτερο ρυθμό σε χρονικό διάστημα πλέον του έτους, βοηθώντας στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Οι πωλήσεις αυτοκινήτων αυξήθηκαν τον Σεπτέμβριο 15%, μετά την υποχώρησή τους τον Ιούλιο και τον Ιούνιο, καθώς οι πλημμύρες στη Δυτική Ινδία, επηρέασαν αρνητικά τη ζήτηση.

Οι πωλήσεις της Hyundai αυξήθηκαν 22%, στα 14.283 οχήματα τον περασμένο μήνα, μετά την παρουσίαση του νέου της και πιο ισχυρού, Sonata. Τον Αύγουστο, η αυτοκινητοβιομηχανία μείωσε την τιμή πώλησης του μοντέλου Getz, πουλώντας το σε νέα μορφή, για να ανταγωνιστεί το μοντέλο Swift, της Maruti.

H Maruti, με έδρα το Ν. Δελχί, που παράγει ένα στα δύο αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Ινδία, αύξησε τις πωλήσεις της κατά 16% τον Σεπτέμβριο, στα 40.047 οχήματα, μετά τις εκπτώσεις σε μετρητά, για τους αγοραστές των μοντέλων της, Baleno και Esteem.

Το εξάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, οι πωλήσεις αυτοκινήτων σημείωσαν αύξηση 6,1% στη χώρα, με πρώτη την Hyundai και 29% υψηλότερες πωλήσεις. Η νοτιο-κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία, ξεπέρασε την Skoda Auto AS και την Honda Motor Co. και κατέστη η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αυτοκινητοβιομηχανία της Ινδίας, την τρέχουσα χρήση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα