Philips: Πώληση μεριδίων, 23% υψηλότερα κέρδη

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2005 08:39

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 23%, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής τηλεοράσεων της Ευρώπης, Royal Philips Electronics NV, μετά την πώληση μεριδίων της, σε εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της LG.Philips LCD Co. και της Atos Origin SA.

Τα καθαρά της κέρδη αναρριχήθηκαν στο 1,44 δισ. ευρώ (1,74 δισ. δολ.) από 1,17 δισ. ευρώ, που ήταν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στο Αμστερνταμ. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 5%, φθάνοντας στα 7,63 δισ. ευρώ.

Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Gerard Kleisterlee, πουλά μερίδια για να απελευθερώσει κεφάλαια για επενδύσεις σε ιατρικά συστήματα, συσκευές και μονάδες φωτισμού. Η Philips απομακρύνεται από δραστηριότητες που σχετίζονται άμεσα με τα σκαμπανεβάσματα της ζήτησης, όπως την παραγωγή τηλεοράσεων και chip για κομπιούτερ.

Η ανακοίνωση έγινε πριν από την έναρξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Euronext στο Αμστερνταμ. Πριν από σήμερα οι μετοχές της Philips έχουν κερδίσει μέσα στο έτος ποσοστό 8,9%, υστερώντας του δείκτη AEX Index, που σημείωσε άνοδο 13%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα