Kuehne & Nagel: Εξαγορά της ACR Logistics αντί 490 εκατ. ευρώ

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2005 12:52

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την εξαγορά της ACR Logistics, από την Platinum Equity Group, αντί του ποσού των 490 εκατ. ευρώ (593 εκατ. δολ.) σε μετρητά και με απορρόφηση χρέους, με στόχο να επεκταθεί στη δραστηριότητα των logistics, έκλεισε η Kuehne & Nagel International AG, η μεγαλύτερη εταιρεία προώθησης ναύλων, από πλευράς τονάζ, στον κόσμο.

Η εξαγορά της ACR, πρώην Hays Logistics, είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της Kuehne & Nagel, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Η εταιρεία θα καταβάλλει 440 εκατ. ευρώ για να αγοράσει όλο το μετοχικό κεφάλαιο της ACR και θα απορροφήσει και καθαρό χρέος 50 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Kuehne & Nagel, η εξαγορά της ACR, θα βοηθήσει την εταιρεία να επεκταθεί στον τομέα των logistics στη Βρετανία και τη Γαλλία, αλλά και στους κλάδους της λιανικής και των τηλεπικοινωνιών.

Σε άλλη της ανακοίνωση η Kuehne & Nagel είπε ότι τα κέρδη της το εννεάμηνο του έτους σημείωσαν αύξηση κατά 1/3, φθάνοντας στα 216,7 εκατ. ελβετικά φράγκα (160 εκατ. δολ.). Τα έσοδα, αναρριχήθηκαν σε ποσοστό 20%, φθάνοντας στα 10,1 δισ. ελβετικά φράγκα και τα λειτουργικά κέρδη σημείωσαν αύξηση 16%, φθάνοντας στα 322 εκατ. ελβετικά φράγκα.

Η εμπορική συναλλαγή θα χρηματοδοτηθεί από τα κεφάλαια της εταιρείας και μέσω πώλησης 1,7 εκατ. μετοχών, που ισούται με το 1,7% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, προς τους επενδυτές, από σήμερα.

Η ACR με έδρα το Παρίσι και με περίπου 15.000 υπαλλήλους πραγματοποίησε το ενδεκάμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου έσοδα 1,2 δισ. ευρώ και λειτουργικά κέρδη 60 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα