Kλειστή σήμερα η Wall Street

Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2001 17:44
UPD:18:19

O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Xρηματιστηρίου Aξιών της Nέας Yόρκης, Richard Grasso, λίγο μετά το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης...

Κλειστά είναι σήμερα τα αμερικανικά χρηματιστήρια λόγω της 225ης επετείου της Ημέρας της Ανεξαρτησίας.

Το κλίμα στη χθεσινή -μικρότερη σε διάρκεια- συνεδρίαση ήταν υποτονικό τόσο εξαιτίας της σημερινής αργίας όσο και των νέων προειδοποιήσεων που απηύθυναν αμερικανικές εταιρείες σχετικά με τα οικονομικά τους αποτελέσματα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι την Τρίτη περισσότερες από 24 εταιρείες ανακοίνωσαν ότι τα κέρδη τους θα κυμανθούν σε επίπεδα χαμηλότερα των προβλέψεων.

Η μετοχή της Internet Security Systems σημείωσε κατακόρυφη πτώση κατά 40% μετά την ανακοίνωση ότι το τρέχον τρίμηνο η εταιρεία θα εμφανίσει ζημία, ενώ πτωτικά κινήθηκε και η μετοχή της εταιρείας χημικών Du Pont μετά την ανακοίνωση ότι τα κέρδη της εταιρείας το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο θα είναι κατώτερα των αρχικών εκτιμήσεων.

Οι επενδυτές, ωστόσο, ευελπιστούν ότι τα εταιρικά αποτελέσματα θα βελτιωθούν στο άμεσο μέλλον, καθώς η αμερικανική οικονομία έχει αρχίσει να εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης. Χθες, μάλιστα, συμπληρώθηκαν έξι μήνες από τότε που η Κεντρική Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών αποφάσισε να προβεί σε μείωση των επιτοκίων -για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια- προκειμένου να δώσει την απαιτούμενη ώθηση στην εξασθενημένη αμερικανική οικονομία.

Αναλυτές εκτιμούν, ότι οι ευεργετικές συνέπειες από τη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής έχουν γίνει ήδη ορατές στην πραγματική οικονομία και εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι στο άμεσο μέλλον η ισχυρότερη οικονομία του κόσμου θα βελτιωθεί σημαντικά.

Μια σαφέστερη εικόνα θα δώσουν τα στοιχεία που θα δημοσιοποιηθούν αυτήν την εβδομάδα. Πιο συγκεκριμένα, αύριο θα ανακοινωθεί ο δείκτης National National Association of Purchasing Management (NAPM) για τη δραστηριότητα των αμερικανικών επιχειρήσεων εκτός μεταποιητικού τομέα καθώς και ο αριθμός των νέων αιτήσεων για τη χορήγηση κρατικού επιδόματος ανεργίας. Την Παρασκευή, τέλος, το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας θα ανακοινώσει το ποσοστό ανεργίας για τον Ιούνιο.

Υπενθυμίζεται, ότι στη χθεσινή συνεδρίαση ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με απώλειες 23 μονάδων ή 0,2%, στις 10.571,1 μονάδες και ο Nasdaq στις 2.140,8 μονάδες με πτώση οκτώ μονάδων ή 0,4%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα