Σιούφας: Ανάγκη αναδιάρθρωσης της τουριστικής βιομηχανίας

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2005 20:08

Η τουριστική βιομηχανία βρίσκεται σήμερα σε μια νέα πορεία, επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του 4ου Συνεδρίου που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) με θέμα την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Ο κ. Σιούφας τόνισε ότι ο παραδοσιακός τουρισμός δεν αρκεί πλέον. Η επέκταση της τουριστικής ζήτησης και ο εντεινόμενος ανταγωνισμός απαιτούν από την τουριστική βιομηχανία, όπως είπε, να αναδιαρθρώνεται και να προσαρμόζεται συνεχώς, να αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες, την πληροφορική αλλά και την επικοινωνία, ώστε να απευθύνεται άμεσα σε εξειδικευμένα τμήματα της αγοράς.

Προς την κατεύθυνση αυτή το Υπουργείο Ανάπτυξης έχει προβλέψει τη χρηματοδότηση της ηλεκτρονικής δικτύωσης ξενοδοχείων, ενοικιαζόμενων δωματίων, διαμερισμάτων και κατοικιών, μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα», υπογράμμισε ο υπουργός.

Παρόμοια χρηματοδότηση παρέχεται, επίσης, μέσω του Νέου Αναπτυξιακού Νόμου και του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας». Στόχος είναι η ηλεκτρονική δικτύωση και η σύνδεση με το Ιντερνετ όλων των τουριστικών μονάδων.

Απευθυνόμενος τέλος στους επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου, υπογράμμισε ότι το 42,5% του συνόλου των επενδυτικών σχεδίων που έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, προέρχονται από επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα και αντιπροσωπεύουν το 51,5% του συνολικού προϋπολογισμού των εγκεκριμένων επιχορηγήσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα