Υπό το βάρος των τραπεζών και σήμερα το Χ.Α.

Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2015 11:10
UPD:11:17
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Συνεχίζεται για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση η πτώση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με τον τραπεζικό κλάδο να βρίσκεται για ακόμη μία ημέρα σε κλοιό ρευστοποιήσεων.

Ειδικότερα, στις 11:09, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,67% στις 681,97 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 7 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 1,12% στις 203,34 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 7,45% στις 197,41 μονάδες.

Μέσα στις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις ο Γ.Δ. έχασε 5%, ενώ στο ίδιο διάστημα ο τραπεζικός δείκτης ήδη μετρά απώλειες που φτάνουν το 27%. Άλλωστε ο τραπεζικός δείκτης τον Οκτώβριο είχε προσθέσει κέρδη περίπου 84%, με την αγορά να κρίνει πλέον ότι πριν από τις αυξήσεις κεφαλαίου του κλάδου ήρθε η ώρα να ρευστοποιήσει μέρος των κερδών της.

Στο μεταξύ, παρατηρείται μια δυστοκία αναφορικά με τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων, για τα οποία αναζητείται μια συμβιβαστική φόρμουλα στο μεγάλο «αγκάθι» αυτή τη στιγμή των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων, τα «κόκκινα» δάνεια και τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Και γι’ αυτό το θέμα συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι διαπραγματεύσεις με την πλευρά των δανειστών.

Στο ταμπλό τώρα, απώλειες άνω του 9% σημειώνουν οι μετοχές των Εθνική και Alpha Bank, η Πειραιώς είναι στο -7,02% και η Eurobank στο -3,13%. Απώλειες άνω του 1% σημειώνουν οι ΟΤΕ, Grivalia, Ελλάκτωρ και Aegean.

Στον αντίποδα, προσπάθεια αντίδρασης καταγράφεται στις μετοχές των Ελληνικών Πετρελαίων, Folli Follie, Λάμδα, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και Μυτιληναίος.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα