Hyundai Motor: Κατασκευή εργοστασίου μηχανών ντήζελ στην Ινδία

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2005 08:52

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ παραγωγής μηχανών ντήζελ, για τη συναρμολόγηση αυτοκινήτων στη χώρα, ενδέχεται να κατασκευάσει στην Ινδία, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ν. Κορέας, Hyundai Motor Co., μειώνοντας το κόστος της, καθιστώντας αυτού του είδους τα οχήματα πιο προσιτά, στην τέταρτη σε μέγεθος αγορά αυτοκινήτων της Ασίας.

Η Hyundai Motor, με προγραμματισμένες επενδύσεις ύψους 500 εκατ. δολ. μέχρι το 2008, για την αύξηση του μεριδίου αγοράς της, στο 25% μέχρι το 2010, μελετά να κατασκευάσει μηχανές ντήζελ, σύμφωνα με τον γενικό της διευθυντή στην Ινδία, S.S. Yang.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ενδέχεται να τοποθετήσει τις μηχανές ντήζελ στα μοντέλα της Santro και Getz στην Ινδία, μετά την επένδυση ύψους 390 εκατ. δολ., την οποία έκανε η εταιρεία που κατασκευάζει ένα στα δύο αυτοκινήτα που κυκλοφορούν στη χώρα, Maruti Ydyog Ltd., έξω από το Ν. Δελχί. Τα αυτοκίνητα που καίνε ντήζελ είναι 25% φθηνότερα των αντίστοιχων που καίνε βενζίνη στην Ινδία και γίνονται όλο και πιο δημοφιλή, καθώς αυξάνονται οι τιμές του πετρελαίου.

Τέσσερα στα επτά αυτοκίνητα που πουλήθηκαν από την Hyundai Motor στην Ινδία, κινούνται με μηχανές ντήζελ, που εισάγονται από τη Ν. Κορέα.

Η Hyundai Motor εκτιμά, ότι οι εξαγωγές της θα ανέλθουν στο 40% της παραγωγής της στην Ινδία έως το 2008, από 25% που είναι σήμερα, όταν θα αρχίσει την παραγωγή το δεύτερο εργοστάσιό της στη χώρα, σύμφωνα με τον Yang.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα