Τέρνα: Σύμβαση έργου με ΕΡΓΟΣΕ

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2005 09:14

ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ σειράς έργων, για την ολοκλήρωση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής μεταξύ των σιδηροδρομικών σταθμών Ευαγγελισμού και Λεπτοκαρυάς, προχώρησε η ΕΡΓΟΣΕ.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 28,81 εκατ. ευρώ, εντάσσεται στα πλαίσια υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Έργων για το Β' Ταμείο Συνοχής και συγχρηματοδοτείται κατά 50% από κοινοτικούς πόρους και κατά 50% από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι δώδεκα μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος δώδεκα μεμονωμένες εργοληπτικές επιχειρήσεις καθώς και δύο κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων και προσωρινός μειοδότης, μετά το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών, αναδείχτηκε η εργοληπτική επιχείρηση «ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΒΕΤΕ».

Με την ολοκλήρωση των εργασιών του έργου, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΡΓΟΣΕ, εξασφαλίζεται η αντιπλημμυρική προστασία της νέας σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων, καθώς και αυτή την παρακείμενων Δημοτικών Διαμερισμάτων (Ν. Παντελεήμονας, Σκοτίνα, Λεπτοκαρυά).

Επίσης με την κατασκευή του παράλληλου και κάθετου οδικού δικτύου, καθώς και την ολοκλήρωση των ¶νω διαβάσεων πεζών εξασφαλίζεται η ανισόπεδη και ασφαλής διέλευση των κατοίκων της περιοχής από την νέα σιδηροδρομική γραμμή υψηλών ταχυτήτων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα