Ευθύνες στην κυβέρνηση για τα επιτόκια επιρρίπτει το ΠΑΣΟΚ

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2005 10:33

Ευθύνες στην κυβέρνηση επιρρίπτουν έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για το ύψος των επιτοκίων και τη μη εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων οι οποίες κρίνουν καταχρηστικούς ορισμένους τραπεζικούς όρους στα καταναλωτικά δάνεια.

Με ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων που κατέθεσαν χθες στη Βουλή προς τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση «παρακολουθεί ως παθητικός θεατής τις τράπεζες να διασφαλίζουν τα υπερκέρδη τους, με όλο και πιο υψηλή κερδοφορία, και τις εταιρείες 'καρτών' να πανηγυρίζουν για τη συνεχή αύξηση του κύκλου εργασιών τους».

Αναφέρουν μάλιστα ότι «η κυβερνητική πολιτική της λιτότητας και του περιορισμού του πραγματικού εισοδήματος των μισθωτών εντείνει την ασφυξία στην αγορά προκαλώντας σοβαρά ζητήματα επιβίωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

«Δεν είναι τυχαίο το ότι οι ακάλυπτες επιταγές και οι απλήρωτες συναλλαγματικές έφτασαν εφέτος σε ύψη ρεκόρ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 55,1% έναντι της περασμένης χρονιάς» σημειώνουν και ταυτόχρονα επικαλούνται καταγγελίες της οργάνωσης καταναλωτών ΕΚΠΟΙΖΩ για μη εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων αναφορικά που αφορούν όρους συμβάσεων πιστωτικών καρτών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα