Οι προοπτικές του τουρισμού στη συνάντηση Γ. Δραγασάκη - ΣΕΤΕ

Επί τάπητος μίας σειρά ζητημάτων
Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2015 14:19
UPD:14:19
SOOC/Nikos Libertas

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, η τουριστική κίνηση αναμένεται να κινηθεί σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα το 2016, μετά τη φετινή χρονιά-ρεκόρ ως προς την έλευση ξένων επισκεπτών.

Οι προοπτικές του τουρισμού στην Ελλάδα απασχόλησαν τη συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Συγκεκριμένα, οι δύο πλευρές συζήτησαν για τη μείωση του κόστους δανειοδότησης των επιχειρήσεων, την ανάγκη αύξησης της χορηγούμενης ρευστότητας προς την οικονομία, την αντιμετώπιση του φαινομένου της φοροδιαφυγής και της φοροκλοπής, το χωροταξικό πλαίσιο και την ενίσχυση των επενδύσεων.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, η τουριστική κίνηση αναμένεται να κινηθεί σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα το 2016, μετά τη φετινή χρονιά-ρεκόρ ως προς την έλευση ξένων επισκεπτών.

Ο κ. Δραγασάκης επισήμανε ότι η ανοδική πορεία της τουριστικής κίνησης είναι θετικό γεγονός αλλά δεν πρέπει να μας οδηγεί σε επανάπαυση και εφησυχασμό καθώς οφείλεται και σε ευνοϊκούς συγκυριακούς παράγοντες. Για το λόγο αυτό, συνέχισε, απαιτείται να τεθούν οι στέρεες βάσεις για τη μακροχρόνια ανάπτυξη και βιωσιμότητα του τουριστικού κλάδου με όρους οικονομικούς, κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς.

Επιπλέον ο κ. Δραγασάκης ανέφερε πως η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και ειδικότερα η αύξηση της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης καθώς μπορεί να οδηγήσει σε ελάφρυνση και δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών.

Σχετικά με τη ρευστότητα στην οικονομία, ο αντιπρόεδρος σημείωσε πως μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης η κατάσταση αναμένεται, σταδιακά, να βελτιωθεί. Αυτό όμως, διευκρίνισε, δεν αρκεί καθώς για την ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών ρευστότητας απαιτούνται συντονισμένες ενέργειες από την κυβέρνηση, τις τράπεζες και τους παραγωγικούς φορείς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα