Fujitsu: 23% η αύξηση των κερδών το τρίμηνο

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2005 12:14

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 23%, σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της Fujitsu Ltd., της ιαπωνικής εταιρείας server και τηλεπικοινωνιακού υλικού, αποτέλεσμα των χαμηλότερων φόρων.

Τα καθαρά κέρδη, διαμορφώθηκαν στα 4,51 δισ. γιέν (39 εκατ. δολ) το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, έναντι 3,68 δισ. γιέν, πριν από ένα χρόνο. Το Bloomberg, υπολόγισε τα αποτελέσματα, αφαιρώντας το πρώτο τρίμηνο από τα προκαταρκτικά του πρώτου εξαμήνου, που ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία στο Τόκυο.

Οι πωλήσεις μειώθηκαν 3,8% στο 1,166 τρισ. γιέν, κατά την εξεταζόμενη χρονική περίοδο. Τα λειτουργικά κέρδη ή οι πωλήσεις μείον του κόστους των αγαθών που πουλήθηκαν και των διοικητικών δαπανών, υποχώρησαν 14%, φθάνοντας τα 32,2 δισ. γιέν.

Το εξάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, τα καθαρά κέρδη ήταν περίπου 7 δισ. γιέν, έναντι ζημιών 8,16 δισ. το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της εταιρείας. Τον Ιούλιο η Fujitsu προέβλεπε ότι οι ζημίες της για την περίοδο θα ήταν 15 δισ. γιέν.

Το δωδεκάμηνο που λήγει τον Μάρτιο του 2006, οι πωλήσεις προβλέπεται να σημειώσουν αύξηση 0,8%, σύμφωνα με την εταιρεία, φθάνοντας στα 4,8 τρισ. γιέν και χαμηλότερες της πρόβλεψης των 4,85 τρισ. γιέν. Ο στόχος των κερδών για το σύνολο του έτους παραμένει αμετάβλητος, στα 50 δισ. γιέν.

Οι μετοχές της εταιρείας, οι οποίες έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 13% και υστερούν του δείκτη Topix, υποχώρησαν 8 γιέν, φθάνοντας στα 753 γιέν η μία, στις 3 μ.μ., κατά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου στο Τόκυο.

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα ανακοινώθηκαν μετά το κλείσιμο των αγορών στην Ιαπωνία. Η Fujitsu θα ανακοινώσει επισήμως τα αποτελέσματά της στις 27 Οκτωβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα