KLM: Αναμένει μείωση κερδών

Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2001 19:35
UPD:20:06

Η ολλανδική αεροπορική εταιρεία KLM ανακοίνωσε σήμερα ότι αναμένει μείωση στα λειτουργικά κέρδη του πρώτου οικονομικού τριμήνου, που έληξε στις 30 Ιουνίου. Σύμφωνα με την εταιρεία η πτώση της κερδοφορίας κάτω από τα 100 εκ. ευρώ του αντίστοιχου περυσινού τριμήνου οφείλεται στις αυξημένες τιμές των καυσίμων, το υψηλό εργατικό κόστος και την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

Η ανακοίνωση προκάλεσε σημαντική πτώση στην τιμή της μετοχής του τέταρτου σε μέγεθος ευρωπαϊκού αερομεταφορέα. Στο μέσον της χρηματιστηριακής συνεδρίασης στο Αμστερνταμ η μετοχή υποχώρησε κατά 4,8%.

Η ολλανδική αεροπορική εταιρεία απηύθυνε την προειδοποίηση εν όψει της παρουσίασης των επισήμων οικονομικών αποτελεσμάτων της στις 25 Ιουλίου.

Η KLM διέψευσε τις φήμες ότι άρχισε συνομιλίες με την British Airways σχετικά με μελλοντική συνεργασία τους. Πριν από εννέα μήνες οι δύο αεροπορικές εταιρείες διέκοψαν τις διαπραγματεύσεις για την συγχώνευσή τους, που θα δημιουργούσε την μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία σε παγκόσμιο επίπεδο από άποψη κύκλου εργασιών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα