Ελληνο-νιγηριανό Εμπορικό Επιμελητήριο

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2005 16:37

Εκπρόσωποι ελληνικών φορέων, εκπρόσωποι ελληνικών επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στη Νιγηρία και πλήθος επιχειρηματιών παρευρέθησαν στην εναρκτήρια συνάντηση του Ελληνο-Νιγηριανού Εμπορικού Επιμελητηρίου, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 2005 στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Η δραστηριοποίηση του Ελληνο-Νιγηριανού Εμπορικού Επιμελητηρίου στοχεύει στην ενίσχυση των επιχειρηματικών και εμπορικών σχέσεων των δύο κρατών. Η Νιγηρία αποτελεί μία δυναμική αγορά με περίπου 140 εκατ. καταναλωτές και σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης. Το έργο του Ελληνο-Νιγηριανού Εμπορικού Επιμελητηρίου αναμένεται να εδραιώσει περαιτέρω τη σχέση συνεργασίας των δύο χωρών, αλλά και να προσελκύσει νέες ελληνικές επιχειρήσεις στην περιοχή της Νιγηρίας. Επισημαίνεται ότι στη Νιγηρία δραστηριοποιούνται, ήδη, εταιρίες, όπως είναι η Coca-Cola HBC, Frigoglass, Αλλατίνη, Κατσέλης, Π. Πετρόπουλος και πολύ σύντομα και η Chipita.

Στις εκλογές, που ακολούθησαν, εκλέχθηκαν ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου οι κ.κ.: Αντώνης Αντωνιάδης, Μαρία Πασχαλίδου, Γιώργος Σολάκης, Διαμαντής Λέντζιος

Βασίλης ΠαπαΪωάννου, Κένεθ Λαουάνη και Νίνος Γιαμάκης.

Το ΔΣ θα συγκροτηθεί σε σώμα στην πρώτη Συνεδρίαση, που θα πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων ημερών.

Κατά την εναρκτήρια συνάντηση, ο κ. Χ. Δαυίδ, Πρόεδρος της A.G. Leventis (Nigeria) P.l.c., ενός ομίλου με σημαντική δραστηριοποίηση στη Νιγηρία, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «τόσο το μέγεθος της αγοράς, όσο και οι προοπτικές και οι επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η αγορά της Νιγηρίας αποτελούν, σίγουρα, μία ενδιαφέρουσα επενδυτική πρόταση για τους Έλληνες επιχειρηματίες.

»Από την πλευρά μας, στην A.G. Leventis P.l.c., είμαστε πρόθυμοι, βάσει της 70ετούς εμπειρίας, των 16.000 εργαζομένων και των συστηματικών μας επενδύσεων στην αγορά της Νιγηρίας, να συνεισφέρουμε στην ανάπτυξη και εδραίωση του Ελληνο-Νιγηριανού Εμπορικού Επιμελητηρίου, αλλά και στη δραστηριοποίηση των ελληνικών επιχειρήσεων στην περιοχή».

Ο Πρέσβης της Νιγηρίας στην Ελλάδα, Prof. S. Olu Agbi, δήλωσε ότι «μετά από προσπάθειες ετών, η Νιγηρία, η πιο πολυπληθής και μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα της Αφρικής, έχει επιτύχει τη δημιουργία ενός φιλικού προς τις ξένες επιχειρήσεις περιβάλλοντος. Σε αυτό το πλαίσιο, η χώρα μας προσφέρει σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες για τους Έλληνες επιχειρηματίες, τους οποίους και καλωσορίζουμε. Είμαι βέβαιος δε ότι η δραστηριοποίηση του Ελληνο-Νιγηριανού Εμπορικού Επιμελητηρίου θα αποτελέσει το θεμέλιο για μία άριστη συνεργασία».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα