Αδυνατεί ο Dax να ακολουθήσει την άνοδο των ευρωαγορών

Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2015 15:06
UPD:15:10
EPA/FRANK RUMPENHORST

Υπό το βάρος της μετοχής της Volkswagen κινείται ο γερμανικός Dax, ο οποίος αδυνατεί να ακολουθήσει το μίνι ράλι ανόδου των υπόλοιπων ευρωπαϊκών δεικτών, το οποίο τροφοδοτείται από την ανανέωση της δέσμευσης του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ότι θα υπάρξει αναθεώρηση της νομισματικής πολιτικής στην προσεχή συνεδρίαση της 3ης Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, στις 15:08, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,99% στις 6.447 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,13% στις 10.937 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται ανοδικά κατά 1,09% στις 4.990 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,98% στις 382,08 μονάδες.

Στο ταμπλό, η ING Groep ενισχύεται κατά 3,7%, μετά την ανακοίνωση ότι τα κέρδη τρίτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 14%, ενώ βελτιώθηκε και η εικόνα των προβλέψεων για τις προβλέψεις των προβληματικών δανείων.

Επίσης, κέρδη 3,5% σημειώνει η Marks & Spencer, μετά τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία που ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο του έτους. Επίσης, η εταιρεία αναβάθμισε τις προβλέψεις της για την κερδοφορία των επόμενων τριμήνων.

Στο +6,8% βρίσκεται και η Glencore, καθώς ολοκλήρωσε την πώληση των μονάδων ασημιού, συμφωνία που θα αποφέρει επιπλέον μελλοντικά έσοδα ύψους 900 εκατ. δολαρίων.

Στον αντίποδα, η Volkswagen χάνει 8,7%, καθώς έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκαν προβλήματα με την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα σε άλλα 800.000 οχήματά της. Η νέα υπόθεση εκτιμάται ότι θα κοστίσει στην εταιρεία περίπου 2 δισ. ευρώ.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, κατά 0,3% υποχώρησαν τον Σεπτέμβριο οι τιμές των προϊόντων στην Ευρωζώνη, έναντι των εκτιμήσεων περί πτώσης κατά 0,5%. Μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η πτώση σε μηναία βάση, διαμορφώθηκε στο 0,3% και σε ετήσια, στο 3,8%.

Υπενθυμίζεται ότι χτες, σε εκδήλωση στην Φρανκφούρτη, ο κ. Ντράγκι ανέφερε ότι η ΕΚΤ θα χρειαστεί να αναθεωρήσει την πολιτική της, στην προσεχή συνεδρίαση της 3ης Δεκεμβρίου. Μάλιστα, τόνισε ότι είναι έτοιμος να αναλάβει πρόσθετη δράση, εάν κριθεί αναγκαίο.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα