Με σημαντικές απώλειες κινείται το Χ.Α.

Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2015 14:04
UPD:14:23
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σταθερά πτωτικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, προσεγγίζοντας επικίνδυνα τη ζώνη των 700 μονάδων, υπό το βάρος του τραπεζικού, και όχι μόνο, κλάδου.

Ειδικότερα, στις 14:04, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 1,67% στις 706,14 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 26 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 1,65% στις 211,87 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 12,52% στις 247,05 μονάδες.

Μετά την αρχική ευφορία για το ύψος των κεφαλαιακών αναγκών, η αγορά «προσγειώνεται» στην πραγματικότητα και «μελετά» τους όρους της ανακεφαλαιοποίησής τους. Οι επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τους αναλυτές, θα είναι κρίσιμες, με τους επενδυτές να καλούνται να προσέξουν ιδιαιτέρως πριν προβούν σε κάποια κίνηση αναφορικά με τις τραπεζικές αυξήσεις κεφαλαίου.

Στο μεταξύ, η αγορά παρακολουθεί τις επισκέψεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων στην Ελλάδα, με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί να υπενθυμίζει ότι ένα δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων πρέπει να ψηφιστεί μέσα στον Νοέμβριο, ώστε η θεσμοί να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση και να ξεκλειδώσει το συνολικό ποσό των 3 δισ. ευρώ. Ωστόσο εμμέσως πλην σαφώς απέκλεισε το ενδεχόμενο να εκταμιευθούν πόροι προς την Ελλάδα χωρίς συμφωνία σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα.

Στο ταμπλό τώρα, η Πειραιώς σημειώνει απώλειες 21,57%, η Alpha Bank υποχωρεί κατά 15,69%, η Eurobank είναι στο -15,91% και η Εθνική στο -8,03%. Απώλειες άνω του 2% σημειώνουν οι ΓΕΚ Τέρνα και η Grivalia.

Επίσης, άνω του 1% είναι οι απώλειες που σημειώνουν οι Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo, ΟΛΠ, Λάμδα, ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια και ΕΥΔΑΠ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα