Χούμπνερ: Συνάντηση με Φώλια, ενόψει της επίσκεψης στην Αθήνα

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2005 21:51

Ικανοποιημένη από την επιτάχυνση στην απορροφητικότητα από την Ελλάδα των κοινοτικών κονδυλίων από το Γ' ΚΠΣ, δηλώνει η αρμόδια για την περιφερειακή πολιτική επίτροπος Ντανούτα Χούμπνερ, ενόψει της πρώτης επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αθήνα, την Παρασκευή.

Η κα Χούμπνερ, που συναντήθηκε σήμερα με τον υφυπουργό Οικονομίας Χρήστο Φώλια, είπε ότι ενθαρρύνει τις ελληνικές προθέσεις να χρηματοδοτηθούν με πόρους του Γ' ΚΠΣ μελέτες για την προετοιμασία έργων που θα υλοποιηθούν στη διάρκεια του Δ' ΚΠΣ.

Η κα Χούμπνερ κατέστησε σαφές ότι στο πλαίσιο του Δ' ΚΠΣ δεν μπορεί να τεθεί θέμα ανακατανομής του αριθμού των ελληνικών περιφερειών που είναι επιλέξιμες για κοινοτικές χρηματοδοτήσεις, αλλά εμφανίστηκε διατεθειμένη να συναινέσει στην πρόταση που συζητά η Αθήνα για εσωτερική αναδιάρθρωση των ελληνικών περιφερειών σε διοικητικές και διαχειριστικές περιφέρειες με στόχο τη βελτίωση του σχεδιασμού και την υλοποίηση των προγραμμάτων που συγχρηματοδοτούνται από την Κοινότητα.

Η κα Χούμπνερ άφησε ακόμη ανοιχτό το ενδεχόμενο να εγκριθούν από κοινοτικής πλευράς αποζημιώσεις για τα θύματα από τις πλημμύρες στην περιοχή του Εβρου.

Ο υφυπουργός Οικονομίας, Χρήστος Φώλιας, είπε ότι μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε με την Ντ. Χούμπνερ ήταν η αναθεώρηση έργων και προγραμμάτων που εντάσσονται στο πλαίσιο του Γ' ΚΠΣ για το 2005 ύψους περίπου 700 εκατ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά την εσωτερική αναδιάρθρωση των ελληνικών περιφερειών στην απορρόφηση των πόρων από τα κοινοτικά ταμεία του Δ' ΚΠΣ ο κ. Φώλιας διευκρίνισε ότι η Αθήνα προτείνει να επιλεγούν πέντε από τις 13 ελληνικές περιφέρειες που θα έχουν την ευθύνη διαχείρισης του σχεδιασμού και της υλοποίησης των προγραμμάτων.

Κατά την παραμονή της στην Αθήνα, η κα Χούμπνερ θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη, τον υπουργό Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργο Παπανδρέου, τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Βαληνάκη, τον υφυπουργό Οικονομίας Χρήστο Φώλια και θα επισκεφθεί το Μετρό της Αθήνας, τους αρχαιολογικούς χώρους της Ακρόπολης και άλλα συγχρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε. έργα.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα