Intel: Χαμηλότερη η αύξηση των κερδών

Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές μετά την πρόβλεψη των πωλήσεων
Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2005 07:04

ΣΤΟ 4,7% υποχώρησε η αύξηση των κερδών της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής chip για κομπιούτερ στον κόσμο, Intel Corp., καθώς η εταιρεία δεν κατάφερε να καλύψει τη ζήτηση σε κάποια προϊόντα. Οι μετοχές της κινήθηκαν πτωτικά, μετά την πρόβλεψη της διοίκησης για τις πωλήσεις της εταιρείας, οι οποίες δεν ταυτίστηκαν με τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών.

Το τρίτο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της Intel, αυξήθηκαν στα 2 δισ. δολ. ή 32 σεντς ανά μετοχή, από 1,91 δισ. δολ. ή 30 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Οι πωλήσεις της σημείωσαν αύξηση 18%, φθάνοντας στα 9,96 δισ. δολάρια.

Δύο εταιρείες κατασκευής προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών, άρχισαν να δημιουργούν αποθέματα, ανέφερε ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Andy Bryant, σε συνέντευξή του, σημάδι, ό,τι η ζήτηση ενδέχεται να υποχωρεί.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν με τον χαμηλότερο ρυθμό φέτος, 26% χαμηλότερα το πρώτο τρίμηνο και 16% το δεύτερο. Τα κέρδη την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο αυξήθηκαν με ρυθμό 15%.

Οι μετοχές της Intel, που βρίσκονται 1,4% υψηλότερα φέτος, υποχωρούσαν 77 σεντς, φθάνοντας στα 22,95 δολ. η μία, κατά τη διευρυμένη διαπραγμάτευσή τους. Νωρίτερα, σημείωναν άνοδο 26 σεντς, φθάνοντας στα 23,72 δολ. στο Nasdaq.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα