Roche: Στο 20% η αύξηση των πωλήσεων το τρίμηνο

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2005 09:21

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 20%, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο, οι πωλήσεις της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής ογκολογικών φαρμάκων και διαγνωστικών τεστ στον κόσμο, Roche Holding AG, μετά την ισχυρή ζήτηση σκευάσματος κατά του καρκίνου του κόλον, καθώς επίσης και του σκευάσματος κατά της γρίπης.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν στα 8,82 δισ. ελβετικά φράγκα (6,78 δισ. δολ.) από 7,37 δισ. φράγκα, που ήταν πέρυσι, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στην Ελβετία.

Τα αποτελέσματα, υπερέβησαν τις προβλέψεις των οκτώ οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και προέβλεπαν ότι αυτές, θα διαμορφωθούν στα 8,44 δισ. ελβετικά φράγκα. Η φαρμακοβιομηχανία δεν ανακοινώνει κέρδη τριμήνου.

Οι μετοχές, χωρίς δικαίωμα ψήφου της Roche, οι πιο διαπραγματεύσιμες, σημείωσαν άνοδο 4,7 ελβετικών φράγκων, ποσοστό 2,5%, φθάνοντας στα 192,7 φράγκα, χθες στο Χρηματιστήριο της Ζυρίχης. Φέτος, έχουν σημειώσει άνοδο 47%, υπερβαίνοντας την άνοδο των 16 μετοχών των εταιρειών, που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe Pharmaceutical Index.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα