Διορθώνει σήμερα το Χ.Α.

Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2015 14:02
UPD:14:03
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Διορθωτικά κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις μετοχές της Εθνικής και της Πειραιώς να μετατρέπονται σε «βασικά» βαρίδια για την αναδίπλωση του γενικού δείκτη κάτω από τις 720 μονάδες.

Ειδικότερα, στις 14:04, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,89% στις 716,39 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 39 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 1,03% στις 214,80 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει απώλειες 2,30% στις 285,40 μονάδες.

Η αγορά σήμερα αποκομίζει τα κέρδη τόσο της χθεσινής ημέρας, όσο και του προηγούμενου δεκαημέρου, χωρίς να απειλεί κρίσιμες στηρίξεις που δυσκολεύτηκε πολύ να αποκτήσει. Η ροή των πληροφοριών για τις ενέργειες των τραπεζικών διοικήσεων αναφορικά με τη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης επίσης επηρεάζει την αγορά, η οποία διαφοροποιείται με βάση τις προοπτικές που διανοίγονται για κάθε συγκρότημα.

Επίσης, το βλέμμα των επενδυτών, εκτός της 6ης Νοεμβρίου, της προθεσμίας για την υποβολή των σχεδίων ανακεφαλαιοποίησης, είναι στραμμένο και στην 9η Νοεμβρίου, όταν και θα πραγματοποιηθεί το Eurogroup για την Ελλάδα. Η ελληνική πλευρά στοχεύει να αποσπάσει το πράσινο «φως» από το Eurogroup, προκειμένου να εκταμιευτεί η δόση των 2 δισ. ευρώ. Γι’ αυτό τον λόγο, η κυβέρνηση ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στη σημερινή επίσκεψη του Πιερ Μοσκοβισί στην Αθήνα, όπου θα επιδιώξει μία πολιτική συμφωνία για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων.

Στον ταμπλό τώρα, από τη μία βρίσκεται η Εθνική και η Πειραιώς, οι οποίες χάνουν 1,64% και 7,27% αντίστοιχα, ενώ από την άλλη είναι η Eurobank και η Alpha Bank, οι οποίες κινούνται με κέρδη 12,50% και 8,11% αντίστοιχα.

Ισχυρές πιέσεις δέχονται οι μετοχές της Ελλάκτωρ (-4,79%), της ΕΥΔΑΠ (-2,73%), των Ελληνικών Πετρελαίων (-2,36%), της ΓΕΚ Τέρνα (-2,12%) και της Τέρνα Ενεργειακή (-2,05%). Απώλειες άνω του 1% σημειώνουν και οι μετοχές των ΔΕΗ, Μυτιληναίος, Folli Follie, Τιτάν, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και Βιοχαλκο.

 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα