Ώθηση στο Χ.Α. δίνουν Eurobank και Alpha Bank

Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2015 14:12
UPD:14:30
SOOC/Menelaos Myrillas

Διευρύνονται τα κέρδη στο Χρηματιστήριο Αθηνών αυτήν την ώρα, με τον τραπεζικό κλάδο να πρωτοστατεί στην ανοδική αντίδραση, μετά από δύο ημέρες πτωτικής πορείας την προηγούμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα, στις 14:10, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 1,94% στις 714,82 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 25 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει κέρδη 2,53% στις 214,80 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει κέρδη 15,54% στις 290,84 μονάδες.

Η πλειονότητα των θεσμικών αναλυτών έκρινε θετικά τα αποτελέσματα των stress test των ελληνικών τραπεζών, που δημοσιοποιήθηκαν το Σαββατο και από τα οποία προέκυψε το ποσό των 14,4 δισ. ευρώ ως κεφαλαιακές ανάγκες. Αν και αναμένονται τα σχέδια κεφαλαιακής ενίσχυσης από τις διοικήσεις των τραπεζών οι ανάγκες που προέκυψαν κρίνονται διαχειρίσιμες.

Η κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών μέσω αυξήσεων κεφαλαίου θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία κεφαλαιακών αποθεμάτων προληπτικής εποπτείας στις τέσσερις ελληνικές τράπεζες, τα οποία θα βελτιώσουν την ανθεκτικότητα των ισολογισμών τους και τη δυνατότητά τους να αντεπεξέρχονται σε ενδεχόμενες αρνητικές μακροοικονομικές εξελίξεις.

Θετικά στην αγορά λειτουργεί στην αγορά και η επιμονή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να ζητά από τις  χώρες της Ευρωζώνης να δεσμευθούν πρώτα για μία επίσημη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, προτού το Ταμείο χρηματοδοτήσει εκ νέου τη χώρα.

Στο ταμπλό τώρα, η Alpha Bank και η Eurobank καταγράφουν κέρδη που ξεπερνούν το 29%, η Πειραιώς είναι στο +10,75% και η Εθνική στο +7,82%. Άλμα άνω του 3% καταγράφουν και οι μετοχές των ΕΧΑΕ και ΟΛΠ.

Ήπια θετικά κινούναι αρκετές μετοχές του FTSE 25, μεταξύ των οποίων η ΕΕΕ (+1,83%), τα Ελληνικά Πετρέλαια (+,70%), η Motor Oil (+1,61%), ο ΟΤΕ (+0,71%) και η Μυτιληναίος (+0,62%), ενώ αντίθετα, Λάμδα, Grivalia, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και Folli Follie βρίσκονται στο «κόκκινο».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα