Νέο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα από την ING

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2005 11:21

Ένα νέο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, με την ονομασία “Pensio Step”, δημιούργησε η ING με σκοπό να καλύψει το ευρύ φάσμα συνταξιοδοτικών αναγκών των ασφαλισμένων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, το Pensio Step λειτουργεί είτε αυτόνομα είτε συμπληρωματικά ως προς την κοινωνική ασφάλιση. Παράλληλα, το νέο αυτό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα παρέχει στους ασφαλισμένους τη δυνατότητα να καθορίσουν οι ίδιοι το ύψος του κεφαλαίου, καθώς και του ασφαλίστρου που θα καταβάλλουν.

Σύμφωνα με την ING, το στοιχείο που διαφοροποιεί το Pensio Step σε σχέση με τα υπόλοιπα συνταξιοδοτικά προγράμματα είναι το κλιμακωτό ασφάλιστρο, το οποίο δίνει στους ασφαλισμένους τη δυνατότητα να ξεκινήσουν με ένα αρκετά χαμηλότερο επίπεδο ασφαλίστρου, το οποίο θα αναπροσαρμόζεται κατά 3% ή 5% ετησίως, ανάλογα με την οικονομική τους δυνατότητα. Με αυτό τον τρόπο, ο ασφαλισμένος μπορεί να επιλέξει εξ’ αρχής κεφάλαιο μεγαλύτερο από αυτό που θα επέλεγε με το πρόγραμμα σταθερού ασφαλίστρου, ενώ η πραγματική αξία του ετήσιου ασφαλίστρου εξισορροπείται από τον πληθωρισμό.

Όπως τονίζεται, ο ασφαλισμένος θα επιλέγει από την έναρξη του προγράμματος το ποσό της ισόβιας μηνιαίας σύνταξης που επιθυμεί να λαμβάνει στο μέλλον, καθώς και τη διάρκειά του, ενώ κατά τη λήξη του προγράμματος, ο ασφαλισμένος θα λάβει το ασφάλισμα είτε ως εφάπαξ πληρωμή είτε ως ισόβια μηνιαία σύνταξη. Το Pensio Step στοχεύει στο να καλύψει την ανάγκη του ασφαλισμένου για ένα υψηλό επίπεδο διαβίωσης κατά την περίοδο της συνταξιοδότησης και μπορεί να λειτουργήσει παράλληλα με οποιοδήποτε κοινωνικό σύστημα ασφάλισης ή ασφαλιστικό πρόγραμμα.

Το Pensio Step είναι άμεσα διαθέσιμο μέσω του δικτύου συνεργατών της ING. Επιπλέον, το νέο πρόγραμμα, μεταξύ των άλλων πλεονεκτημάτων του χαρτοφυλακίου συνταξιοδοτικών προγραμμάτων Pensio, προσφέρει τα εξής:

- Δυνατότητα επιλογής επιθυμητού ποσού ισόβιας μηνιαίας σύνταξης

- Ευελιξία ως προς το ύψος των παροχών και ασφαλίστρων, καθώς και ως προς τον τρόπο καταβολής τους

- Πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και προστασία της οικογένειας

- Δυνατότητα κάλυψης σε περίπτωση ασθένειας – ατυχήματος – ανικανότητας

- Εκπιπτόμενο ασφάλιστρο από τη φορολογία του εισοδήματος (ανάλογα με την φορολογική κλίμακα στην οποία ανήκει ο ασφαλισμένος)

- Αφορολόγητο ποσό της μηνιαίας σύνταξης (σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα