Σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομίας για τη στήριξη των πτηνοτροφικών μονάδων

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2005 16:00

Η ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών για τη στήριξη των πτηνοτροφικών μονάδων της χώρας, οι οποίες υφίστανται δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις από τη μείωση της κατανάλωσης των προϊόντων τους, συζητήθηκε σήμερα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υφυπουργών και εκπροσώπων του κλάδου (εκπρόσωποι του Συνδέσμου Πτηνοτροφικών Επιχειρήσεων Ελλάδος και της Κεντρικής Κλαδικής Συνεταιριστικής Ένωσης Πτηνοτροφικών Προϊόντων «Πτηνοτροφική»).

Οι εκπρόσωποι των πτηνοτρόφων ζήτησαν τη λήψη μέτρων χρηματοδοτικού χαρακτήρα, καθώς και ρύθμισης των εργοδοτικών τους εισφορών, αιτήματα τα οποία αποφασίστηκε να επανεξεταστούν, εφόσον κατατεθούν οι σχετικές οικονομικοτεχνικές μελέτες.

Ο υφυπουργός κ. Κοντός υπενθύμισε ότι, ήδη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μπασιάκος επεσήμανε στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της 18ης Οκτωβρίου την ανάγκη λήψης μέτρων κάλυψης του απολεσθέντος εισοδήματος των πτηνοτρόφων καθώς και ότι, ήδη, συζητείται η δημιουργία Ταμείου Αλληλοβοήθειας για τον σκοπό αυτό.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τονίστηκε ακόμα η ανάγκη σωστής και ολοκληρωμένης ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού και αποφασίστηκε να αναληφθούν κοινές δράσεις, προκειμένου να γίνει κατανοητό και σαφές ότι τα προϊόντα της ελληνικής πτηνοτροφίας είναι ασφαλή, ότι οι πτηνοτροφικές μονάδες της χώρας πληρούν τους απαιτούμενους όρους υγιεινής και ασφάλειας στην παραγωγή των προϊόντων τους -οι οποίοι επιβεβαιώνονται καθημερινά από τους συνεχείς και αυστηρούς ελέγχους των αρμόδιων κτηνιατρικών υπηρεσιών- καθώς και ότι δεν εγκυμονεί κανένας κίνδυνος από την κατανάλωση μαγειρεμένων πουλερικών και προϊόντων τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα