Σουφλιάς για μεγάλα έργα με σύμβαση παραχώρησης

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2005 20:59

Το ΥΠΕΧΩΔΕ δεν θα περιορισθεί στην υλοποίηση, μέσω σύμβασης παραχώρησης, μόνο οδικών έργων, αλλά θα επεκτείνει την εφαρμογή του θεσμού και σε άλλες κατηγορίες, ανέφερε ο υπουργός ΠΕΔΩΔΕ Γ.Σουφλιάς μιλώντας στο συνέδριο του του Economist με θέμα τις Συμπράξεις Δημοσίου-Ιδιωτικού Τομέα.

Με βάση την εμπειρία μας, είπε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, «προχωρούμε στην κατασκευή με τη μέθοδο της παραχώρησης έξι οδικών έργων προϋπολογισμού περίπου 7 δισ. ευρώ (Υποθαλάσσια Αρτηρία Θεσσαλονίκης, Μαλιακός - Κλειδί, Ιόνια Οδός, άξονας Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και Λεύκτρο - Σπάρτη, Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος, και Ελευσίνα - Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα)

Εάν προστεθούν και τα λοιπά έργα υποδομών που υλοποιούνται μέσω συμβάσεων δημοσίων έργων, ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται περίπου σε 13 δισ. ευρώ, «ενδεχομένως το πιο εκτεταμένο πρόγραμμα οδικής υποδομής που εκτελείται σήμερα στην Ευρώπη», είπε ο κ.Σουφλιάς.

Αυτά τα έξι έργα παραχώρησης αυτοκινητοδρόμων δεν υπάγονται στο νέο νόμο για τα Σ.Δ.Ι.Τ., λόγω του προϋπολογισμού τους, και οι συμβάσεις τους θα κυρωθούν με νόμο στη Βουλή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα