Ώθηση στη Wall Street έδωσε η Fed

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015 22:17
UPD:22:18
REUTERS/LUCAS JACKSON

Μίνι ράλι προκάλεσε στη Wall Street, η απόφαση της Federal Reserve να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια της, προκειμένου να στηρίξει την οικονομική δραστηριότητα, η οποία μεγεθύνεται με μέτριους ρυθμούς.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 1,13% στις 17.779,52 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,30% στις 5.095,69 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε ανοδικά κατά 1,18% στις 2.090,35 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Apple σημείωσε κέρδη 4,1%, καθώς τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου ήταν ανώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών. Τα έσοδα κατέγραψαν άνοδο 22% στα 51,50 δισ. δολάρια από τα 42,12 εκατ. δολάρια την ίδια περίοδο έναν χρόνο πριν.

Επίσης, η Northrop Grumman έκλεισε υψηλότερα κατά 5,5%, μετά την ανακοίνωσε ότι τελικά πέτυχε να αναλάβει ένα νέο έργο στον αμερικανικό στρατό, ύψους 80 δισ. δολαρίων.

Στο +8,9% και η Diamond Foods, καθώς κατέληξε σε συμφωνία για την πώληση της Snyder’s-Lance, έναντι του ποσού των 1,9 δισ. δολαρίων. Στη συμφωνία περιλαμβάνεται και η αποπληρωμή των χρεών της εταιρείας.

Στον αντίποδα, η Twitter σημείωσε απώλειες 1,5%, μετά την ανακοίνωση της διοίκησης ότι ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων του τετάρτου τριμήνου του έτους θα κινηθεί χαμηλότερα των αρχικών εκτιμήσεων, λόγω της επιβράδυνσης του ρυθμού εγγραφών νέων χρηστών.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι η Νομισματική Επιτροπή της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) διατήρησε αμετάβλητα, κοντά στο μηδέν, τα επιτόκια  όπως ανέμεναν οι αγορές, σημειώνοντας ότι η οικονομική δραστηριότητα στη χώρα συνεχίζει να αυξάνεται με μέτριο ρυθμό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα