Ιαπωνία: Υψηλότερη η αύξηση του δείκτη υπηρεσιών

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2005 07:52

ΣΧΕΔΟΝ με διπλάσιο ρυθμό, απ' ό,τι αναμενόταν, αναπτύχθηκε τον Αύγουστο ο τομέας των υπηρεσιών της Ιαπωνίας, μετά την ανάπτυξη του κλάδου λιανικής πώλησης και των συμβούλων τεχνολογίας, καταδεικνύοντας, ότι η χώρα μάλλον οδεύει προς τη μεγαλύτερη περίοδο ανάπτυξης μέσα σε οκτώ χρόνια.

Ο τριτογενής δείκτης αυξήθηκε 1,7% φθάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ και στο 107,5, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου. Κατά μέσον όρο, 31 οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα σημείωνε άνοδο 0,9%.

Η επέκταση των υπηρεσιών, που αποτελούν το 60% της παραγωγής της χώρας, ενδέχεται να βοηθήσει την οικονομία της Ιαπωνίας να αναπτυχθεί με ρυθμό 2,4% τη χρονιά που λήγει στις 31 Μαρτίου του 2006, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών και θα είναι η τέταρτη ετήσια συνεχόμενη ανάπτυξη και η μεγαλύτερη από το 1997.

Ο δείκτης της βιομηχανίας, που περιλαμβάνει τον γεωργικό τομέα, τις κατασκευές, τη βιομηχανική παραγωγή, τις υπηρεσίες και τις υπηρεσίες της κυβέρνησης, αυξήθηκε 1,1% - εποχιακώς προσαρμοσμένος – σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση.

Η οικονομία της Ιαπωνίας αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 3,3% το δεύτερο τρίμηνο έως και τις 30 Ιουνίου, καθώς οι καταναλωτές αύξησαν τις δαπάνες τους και οι εταιρείες αγόρασαν περισσότερο εξοπλισμό και κατασκεύασαν εργοστάσια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα