Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2005 10:38
UPD:10:39

Egnatia Finance: «Οι επενδυτές κρατούν στάση αναμονής στη Σοφοκλέους ελλείψει ειδήσεων που θα μπορούσαν να κινήσουν την αγορά και εν μέσω αβεβαιότητας στις διεθνείς αγορές. Αναμένουμε το ίδιο μοντέλο να συνεχιστεί και σήμερα».

Emporiki Investment Bank: « Αρνητικό κλίμα εκτιμάται ότι θα επικρατήσει στις ευρωπαϊκές αγορές μετά τις απώλειες στην Αμερική. Εκτιμούμε ότι η επιφυλακτικότητα θα επικρατήσει και στο ΧΑ με τo γενικό δείκτη να κλίνει σε χαμηλότερα επίπεδα».

Marfin Analysis: «Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε χθες πτωτικά 0,39%. Το ισχυρό άνοιγμα της αγοράς προκάλεσε ρευστοποιήσεις που συνεχίστηκαν κατά την διάρκεια όλης της συνεδρίασης. Η λήξη των παραγώγων σήμερα ενδεχομένως θα προκαλέσει αύξηση στην διακύμανση ενδοσυνεδριακά που θα μπορούσε να είναι υψηλότερη προς το τέλος της συνεδρίασης. Οι μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης υπεραπόδωσαν σημαντικά για μία ακόμα ημέρα (FTSES-80 +0.63%). Αναμένουμε η αγορά να ακολουθήσει την Ευρώπη σε αναζήτηση κατεύθυνσης».

Sarros Χρηματιστηριακή: «Η ελληνική αγορά ξεκίνησε ανοδικά χθες αλλά ταυτόχρονα ξεκίνησε την πτωτική της πορεία με πιέσεις σε μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Πρωταγωνιστές της χτεσινής συνεδρίασης οι μετοχές μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης όπως η ΑΧΟΝ, η ΠΛΑΚΡ και η ΑΤΤΙΚ. Γνωρίζοντας ότι σήμερα λήγουν στα παράγωγα τα ΣΜΕ Οκτωβρίου και σε συνδυασμό με την τεχνική ανάλυση θα αναμέναμε θετική αντίδραση. Σε αντίθετη περίπτωση η πτώση θα είναι έντονη και την άλλη εβδομάδα».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα