Προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης στο Χ.Α.

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015 14:01
UPD:14:01
EPA/YANNIS KOLESIDIS

Με οδηγό αρκετές δεικτοβαρείς μετοχές το Χρηματιστήριο Αθηνών όχι μόνο περιόρισε τις πρωινές του απώλειες, αλλά προσπαθεί να ισορροπήσει στα χθεσινά επίπεδα.

Ειδικότερα, στις 14:01, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,19% στις 719,52 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 16,5 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 0,03% στις 217,15 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει κέρδη 1,84% στις 271,78 μονάδες.

Το κλίμα είναι ιδιαίτερα ευμετάβλητο και σήμερα, όπως άλλωστε αναμένεται καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της κρίσιμης εβδομάδας, σύμφωνα με τους αναλυτές. Τα ανοιχτά μέτωπα, διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση του προγράμματος προσαρμογής και ύψος κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών, παραμένουν, με τη φημολογία γύρω από αυτά να επηρεάζει άμεσα την ψυχολογία στην αγορά.

Στο μεταξύ, θετικά στην αγορά λειτουργεί το νέο δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters που αναφέρει ότι τα αποτελέσματα των stress tests της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για τις τέσσερις ελληνικές τράπεζες θα είναι καλύτερα των προσδοκιών.

Όπως αναφέρει το Reuters, στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος, εκτίμησε επίσης ότι οι ιδιώτες επενδυτές θα καταφέρουν να καλύψουν τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών, όπως αυτές προκύπτουν από το βασικό σενάριο των stress tests. Μία τέτοια εξέλιξη θα απομακρύνει το ενδεχόμενο κουρέματος των ομολογιούχων.

Στο ταμπλό τώρα, τα πρόσημα είναι μοιρασμένα, αλλά ιδιαίτερα ευμετάβλητα. Η Eurobank σημειώνει κέρδη 6,45%, η ΓΕΚ Τέρνα είναι στο +6,42%, η Πειραιώς κερδίζει 5,43%, η Ελλάκτωρ βρίσκεται στο +3,24% και η Εθνική ενισχύεται κατά 2,11%. Κέρδη άνω του 1% σημειώνουν οι ΕΧΑΕ, ΟΠΑΠ, Motor Oil και η ΓΕΚ Τέρνα.

Στον αντίποδα, ο ΟΤΕ υποχωρεί κατά 2,29%, η Λάμδα είναι στο -1,51%, η Alpha Bank στο -1,50% και η ΕΕΕ στο -1,15%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Grivalia, Aegean, Jumbo, Ελληνικά Πετρέλαια, Βιοχάλκο και Τιτάν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα