Πώς να εξασφαλίσετε συμμετοχή στα 26 δισ. ευρώ του ΕΣΠΑ

Ανάλυση της «Ν» μέσα από 24+1 ερωτήσεις και απαντήσεις
Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015 12:47
UPD:12:47
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Από την έντυπη έκδοση

Του Σταμάτη Ζησίμου
[email protected]

Στα περίπου 26 δισ. ευρώ ανέρχεται το σύνολο των κοινοτικών και εθνικών πόρων της προγραμματικής περιόδου 2014 - 2020 που θα «κληθούν» να ξαναφέρουν την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης. Πρόκειται για πόρους που έχει επιτακτική ανάγκη η χώρα, καθώς έως αυτή τη στιγμή το νέο ΕΣΠΑ αποτελεί τη μοναδική βέβαιη οδό για την άντληση επενδυτικών κεφαλαίων.

Η ενεργοποίηση του νέου ΕΣΠΑ έχει ξεκινήσει σταδιακά, με τις πρώτες προσκλήσεις - προδημοσιεύσεις του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και του ΟΑΕΔ, ενώ στο επόμενο διάστημα οι προκηρύξεις αναμένεται να «πυκνώσουν». Εν αναμονή των νέων προκηρύξεων, σήμερα η «Ν», με 25 ερωτήσεις - απαντήσεις, επιχειρεί να «ρίξει φως» στις βασικότερες πτυχές του προγράμματος.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η επαρκής ενημέρωση για τους όρους υλοποίησης και τις κατευθύνσεις του νέου ΕΣΠΑ αποτελεί κρίσιμη παράμετρο όχι μόνο για την απορρόφηση των πόρων του προγράμματος, αλλά και για την ουσιαστική συμβολή του στην αναπτυξιακή προσπάθεια, μέσω της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας.

Ολόκληρο το άρθρο στη «Ναυτεμπορική»



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα