Προς σύστημα Ηλεκτρονικών Δημόσιων Προμηθειών

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2005 15:11

O Υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας και ο Υφυπουργός Γιάννης Παπαθανασίου έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα και θέτουν σε δημόσια διαβούλευση το τεύχος της διακήρυξης του διαγωνισμού για την υλοποίηση του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημόσιων Προμηθειών, καθώς και το τεύχος της διακήρυξης του διαγωνισμού για τον τεχνικό σύμβουλο.

Το Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Προμηθειών (Ε.Σ.Η.Δ.Π.) είναι ένα έργο πληροφορικής, εντεταγμένο στο πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας», με προϋπολογισμό 14 εκ. €, που διέπεται από τη γενική φιλοσοφία της απλούστευσης των διαδικασιών, της ενίσχυσης της διαφάνειας και της μείωσης του κόστους των προμηθειών.

Στόχος του έργου, είναι να δοθεί η δυνατότητα στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου, αλλά και σε όλους τους φορείς που εντάσσονται στο Ενιαίο Πρόγραμμα Προμηθειών, να διενεργούν διαγωνισμούς ηλεκτρονικά, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει το Διαδίκτυο. Ολα τα σχετικά με ένα διαγωνισμό έγγραφα θα μπορούν, όταν το έργο ολοκληρωθεί, να υποβάλλονται ή/ και να δημοσιοποιούνται ηλεκτρονικά: η προκήρυξη, οι προδιαγραφές, οι προσφορές, κλπ.

Με την λειτουργία του συστήματος, η χώρα μας θα μπορέσει να υλοποιήσει και νέες διαδικασίες εκτέλεσης δημοσίων προμηθειών, όπως αυτές προδιαγράφονται στη σχετική κοινοτική οδηγία 18/2004, προς την οποία το εθνικό μας δίκαιο οφείλει να εναρμονισθεί ως τον Ιανουάριο του 2006. Οι νέες αυτές διαδικασίες είναι οι ηλεκτρονικοί ανάστροφοι πλειστηριασμοί (reverse e-auctions), οι συμφωνίες - πλαίσιο (framework agreements), κλπ.

Η διάρκεια υλοποίησης του έργου προβλέπεται 19μηνη. Στο τέλος της περιόδου αυτής, ξεκινά ένα εξάμηνο πιλοτικής λειτουργίας, μετά το οποίο το σύστημα θα είναι σε πλήρη λειτουργία. Στόχος είναι εντός του 2008 να έχουν γίνει οι πρώτοι ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν τις παρατηρήσεις τους:

είτε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) μέσω της ιστοσελίδας www.gge.gr/34/diav.asp , είτε με κατάθεση - αποστολή στην διεύθυνση:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΜ. ΙΑΤΡΙΚΟΥ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

10181 Αθήνα Πλ. Κάνιγγος

κ. Βουτιέρος Αθαν.

Τηλ 210-3305061

Φαξ 210-3802044

Τα κείμενα των διακηρύξεων στην ιστοσελίδα http://www.gge.gr/34/diav.asp .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα