Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωαγορές

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015 19:15
UPD:19:17
REUTERS/STAFF

Φωτογραφία αρχείου.

Με μικτά προσημα έκλεισαν τελικά οι ευρωπαϊκοί δείκτες, διορθώνοντας από τα υψηλά δύο μηνών στα οποία είχαν βρεθεί την Παρασκευή, με την αγορά να προχωρά σε κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Ωστόσο, υποστηρικτικά λειτούργησε η μικρότερη του αναμενομένου επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία.

Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,42% στις 6.417 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 0,06% στις 10.801 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε πτωτικά κατά 0,54% στις 4.897 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε απώλειες 0,39% στις 375,89 μονάδες, μετά το άλμα της τάξεως του 3,9% που σημείωσε την προηγούμενη εβδομάδα.

Στο ταμπλό, η Philips σημείωσε απώλειες 0,5%, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία επέστρεψε στην κερδοφορία το τρίτο τρίμηνο του έτους, καταγράφοντας κέρδη 324 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, η διοίκηση ανέφερε ότι πιθανόν να αμφισβητηθεί η πώληση της Lumileds ύψους 3,3 δισ. δολαρίων, εξαιτίας ενστάσεων που έχει η αμερικανική κυβέρνηση.

Η WPP σημείωσε απώλειες 2,4%, καθώς η άνοδος κατά 5,9% που κατέγραψε στα έσοδα τρίτου τριμήνου ήταν κατώτερη των εκτιμήσεων. Μάλιστα, το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης προήλθε από τις δραστηριότητες στη Βόρεια Αμερική.

Επίσης, η Peugeot σημείωσε απώλειες 3,8%, καθώς αν και τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 3,2% το τρίτο τρίμηνο του έτους, οι δραστηριότητες στην Ασία ήταν απογοητευτικές. Οι πωλήσεις οχημάτων στην Ασία υποχώρησαν κατά 17%.

Στο -2% βρέθηκε και η Deutsche Bank, καθώς δημοσιεύματα κάνουν λόγο για επέκταση των ελέγχων των αμερικανικών αρχών και στις ρωσικές δραστηριότητές της, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν υπάρξει κρούσματα νομιμοποίησης μαύρου χρήματος.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, επιδείνωση παρουσίασε το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία τον Οκτώβριο, με τον σχετικό δείκτη του ινστιτούτου Ifo να υποχωρεί στις 108,2 μονάδες από 108,5 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, αν και ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα