Euroxx: Κρίσιμη η ερχόμενη εβδομάδα για το Χ.Α.

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2005 17:51
UPD:17:54

To συνολικό αρνητικό κλίμα και η αδυναμία των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης να αντιδράσουν στο εντεινόμενο πτωτικό κλίμα ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της χρηματιστηριακής αγοράς, η οποία κατά την εβδομάδα που μας πέρασε σημείωσε πτώση της τάξης του 2,53%.

Τα παραπάνω αναφέρει η Euroxx στο εβδομαδιαίο σχόλιό της επισημαίνοντας ότι τη μοναδική διάθεση αντίστασης επέδειξαν οι μετοχές της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης, την ώρα που οι λεγόμενες δεικτοβαρείς μετοχές διασπούσαν καθοδικά το ένα μετά το άλλο τα επίπεδα αντίστασης.

Κατόπιν αυτών των εξελίξεων, σύμφωνα πάντα με τη Euroox, κρισιμότατη αναμένεται η ερχόμενη εβδομάδα για τη χρηματιστηριακή αγορά. Οι δυσμενείς εξελίξεις στο μέτωπο των διεθνών αγορών αποτελούν την κυριότερη πηγή κινδύνου για την αγορά της Σοφοκλέους, η οποία είναι πολύ κοντά στο να «τεστάρει» την αντοχή του σημαντικότατου ορίου αντίστασης των 3.210 μονάδων.

Πιθανή διάσπαση προς τα κάτω του επιπέδου αυτού θα σημάνει διακοπή της μεσοπρόθεσμης ανοδικής τάσης. Ωστόσο, η Euroxx θεωρεί αρκετά πιθανό το γεγονός η αγορά να καταφέρει να ανταπεξέλθει και να οδηγηθεί σε μια κίνηση εύρους 100 -150 μονάδων έως το τέλος του έτους.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα