Η «Αττική» για κατασχέσεις χαλβά από τον ΕΦΕΤ

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2005 18:21

«Προσεκτικό χειρισμό του θέματος των κοινοποιήσεων αποσύρσεων τροφίμων» ζητάει με επιστολή της προς τον ΕΦΕΤ, η Μελισσοκομική Εταιρεία «Αττική» Α. Πίττας ΑΕΒΕ, για να μην προκαλείται αδικαιολόγητη ανησυχία στους καταναλωτές, όπως αναφέρει.

Μετά την σημερινή ανακοίνωση του ΕΦΕΤ ότι κατασχέθηκαν ποσότητες ακατάλληλου χαλβά με το σήμα «Αττική» σε εγκαταστάσεις επιχειρήσεων με τις οποίες συνεργαζόταν η Α. Πίττας ΑΕΒΕ για την παρασκευή χαλβά, η εταιρεία επισημαίνει ότι:

- η εταιρεία ΧΑΛΒΟ AE, έχει κλείσει από τον Ιούλιο του 2004 και δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στις αποθήκες των εγκαταστάσεων της έκτοτε. Η συνεργασία της Μελισσοκομικής για την παραγωγή χαλβά με την εταιρεία του κ. Κανδύλα άρχισε τον Ιανουάριο του 2005.

- οι επιστροφές των προϊόντων παραγωγής ΧΑΛΒΟ ΑΕ προωθήθηκαν στον κ. Κανδύλα, καθώς το εργοστάσιο της ΧΑΛΒΟ ΑΕ παρέμενε κλειστό. Οι ποσότητες αυτές δεν επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν, γιατί ήταν περασμένης ημερομηνίας διατηρησιμότητας και ήταν προς επιστροφή στην εταιρεία ΧΑΛΒΟ ΑΕ για την καταστροφή τους, μόλις συγκροτούνταν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και υπήρχε δυνατότητα πρόσβασης στο εργοστάσιό της.

Σημειώνεται ότι ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε κατάσχεση ποσοτήτων από χαλβά, ταχίνι, υδρογονωμένο βαμβακέλαιο και πρώτη ύλη (soaproot) για παραγωγή χαλβά, ακατάλληλα για κατανάλωση, μετά τη διενέργεια ελέγχων στις εγκαταστάσεις της ταχινοχαλβαδοποιίας του κ. Στ. Κανδύλα στο 2ο χλμ Εθνικής Οδού Βέροιας - Βαρβαρών και στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης ΧΑΛΒΟ ΑΕ στη βιομηχανική περιοχή Βόλου.

Οι συσκευασίες χαλβά έφεραν το σήμα «Αττική». Οπως αποδείχθηκε από την έρευνα του ΕΦΕΤ, ήταν επιστροφές, αλλά επειδή δεν είχε ξεκινήσει η διαδικασία καταστροφής τους, ο ΕΦΕΤ προχώρησε σε κατάσχεση των ποσοτήτων και ο εκπρόσωπος της επιχείρησης παραιτήθηκε του δικαιώματος ένστασης.

Στο μεταξύ, μετά από έλεγχο που έγινε, κατόπιν της ίδιας καταγγελίας, στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης ΧΑΛΒΟ και οι οποίες ήταν κλειστές διότι η επιχειρηση είχε αναστείλει τη λειτουργία της από το 2004, κατασχέθηκαν 77 παλέτες με χαλβά, 40 κιβώτια υδρογονωμένο βαμβακέλαιο, 3.750 κιλά πρώτης ύλης για την παραγωγή χαλβά και 850 κιλά ταχίνι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα