Ειδική μεταχείριση για τις περιφέρειες που βγαίνουν από το «Στόχο 1»

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2005 21:09
UPD:21:17

«Οι λύσεις που προωθούνται για τη δομή των μηχανισμών του Γ' ΚΠΣ αποβλέπουν στο να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από πλευράς ανάπτυξης», δήλωσε η Επίτροπος, αρμόδιος για την περιφερειακή πολιτική της Ε.Ε. Ντανούτα Χούμπνερ που πραγματοποιεί επίσκεψη στην χώρα μας. «Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι ελληνικές περιφέρειες και οι πολίτες καρπούνται όλων των οφελών που αποφέρουν τα προγράμματα της περιφερειακής πολιτικής», είπε η Επίτροπος.

Παρατήρησε ότι οι πρώτες συζητήσεις για την επόμενη περίοδο (2007 - 2013) αφήνουν να διαφανεί ότι έχει προχωρήσει η προετοιμασία των ελληνικών αρχών.

Για τις περιοχές που βγαίνουν από το «Στόχο 1» η Επίτροπος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η χώρα μας να υποστεί μειώσεις κονδυλίων, αλλά σημείωσε ότι η Επιτροπή το έχει λάβει υπόψη της και προτείνει ειδική μεταχείριση. Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Ελλάδας (ΑΕΠ) τοποθετείται στο 82% του μέσου όρου των κρατών μελών της ΕΕ. Ωστόσο, διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους τα ΑΕΠ εκάστης περιφέρειας, κυμαινόμενα από 108,9% (στη Στερεά Ελλάδα) σε 58,4% (στη Δυτική Ελλάδα) του μέσου όρου των «25».

Ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Χρήστος Φώλιας δήλωσε πως «είμαστε σε καλό δρόμο για να λύσουμε προβλήματα. Η πίστη μου είναι ότι θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τα αποτελέσματα».

Το απόγευμα η κα Χούμπνερ συνοδευόμενη από τον κ. Φώλια επισκέφθηκε έργα που έχουν συγχρηματοδοτηθεί από την Ε.Ε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα