Cendant: Χωρίζεται σε τέσσερις εταιρείες

Με στόχο την αύξηση της χρηματιστηριακής της αξίας
Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2005 08:54

ΣΕ τέσσερις διαφορετικές εταιρείες, σε μια προσπάθεια αύξησης της χρηματιστηριακής της αξίας, θα διαχωριστεί η μεγαλύτερη εταιρεία ταξιδίων και real estate στον κόσμο, Cendant Corp.

Τα τμήματα real estate, διανομής ταξιδίων, φιλοξενίας και ενοικίασης αυτοκινήτων, θα δημιουργήσουν από μία εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο το κάθε ένα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Cendant, που εδρεύει στη Ν. Υόρκη. Η διαδικασία αναμένεται να είναι αφορολόγητη για τους μετόχους της Cendant, οι οποίοι θα έχουν πλήρη κυριότητα στις νέες εταιρείες.

Οι μετοχές της Cendant έχουν υποχωρήσει 9,9% φέτος, καθώς ο εκτελεστικός της διευθυντής, Henry Silverman, πούλησε διάφορα τμήματα, τα οποία δεν ταίριαζαν στα αντίστοιχα του real estate και των ταξιδίων, ενώ είχαν χειρότερη επίδοση από την πτώση 2,7%, που σημείωσε το ίδιο χρονικό διάστημα ο Standard & Poor's 500 Index.

Στις 21/10, οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο 45 σεντς, φθάνοντας στα 20,09 δολ. η μία στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης. Η Cendant, θα ανακοινώσει το κέρδη του τρίτου τριμήνου, μετά το τέλος της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, σήμερα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα