Τράπεζα Πειραιώς: Ενίσχυση δικτύου της Egyptian Commercial Bank

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2005 14:56

Σε σημαντική ενίσχυση του δικτύου καταστημάτων της προχωρά η Egyptian Commercial Bank, θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς στην Αίγυπτο, παράλληλα με την είσοδό της σε τομείς εργασιών της λιανικής τραπεζικής.

Όπως ανέφερε ο κ. Gamal Maharan, διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, μέχρι το τέλος του 2006 έχει τεθεί στόχος να έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των καταστημάτων της που θα ξεπερνούν πλέον τα 40.

Ταυτόχρονα σχεδιάζεται η ενίσχυση της τράπεζας στον τομέα της καταναλωτικής πίστης και προετοιμάζεται η είσοδός της στη στεγαστική πίστη, καθώς σταδιακά ωριμάζουν οι συνθήκες στην τοπική αγορά, ενώ ενισχύεται η προσπάθεια διεύρυνσης των καταθέσεων της τράπεζας.

Όπως ανέφερε ο γενικός διευθυντής διεθνών δραστηριοτήτων της Τράπεζας Πειραιώς Γιάννης Κυριακόπουλος, στρατηγική του ομίλου είναι η μακροπρόθεσμη παρουσία του στην τοπική αγορά και όχι η βραχυχρόνια υποδομή κερδών και η αποχώρησή του. Ο κ. Κυριακόπουλος επισήμανε ότι στόχος είναι η συμβολή από την κερδοφορία του δικτύου εξωτερικού της Τράπεζας Πειραιώς - διαθέτει σήμερα παρουσία σε εννέα χώρες - στην συνολική κερδοφορία της να φθάσει το 25% σε διάστημα διετίας, από 15% που είναι σήμερα.

Στο πλαίσιο αυτό θα δοθεί έμφαση και στην ενίσχυση της παρουσίας της στις ΗΠΑ, μέσω της θυγατρικής της Marathon Bank, με επέκταση του δικτύου καταστημάτων της, καθώς η Marathon Bank αποτελεί σήμερα την μοναδική τράπεζα ελληνικών συμφερόντων στην Αμερική μετά την πώληση της Atlantic Bank of New York από την Εθνική Τράπεζα.

Η Egyptian Commercial Bank, με συνολικό ενεργητικό 580 εκατ.ευρώ και περισσότερους από 600 εργαζόμενους, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Καΐρου, εντάχθηκε στον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς τον περασμένο Ιούλιο με την εξαγορά του 89% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης της Egyptian Commercial Bank, ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας, επικεφαλής κλιμακίου, επισκέφθηκε το Κάιρο όπου είχε συνάντηση με την διοίκηση της τράπεζας.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα