Σταθερά ανοδικά το Χ.Α.

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015 14:01
UPD:14:03
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αθόρυβα και ήπια το Χρηματιστήριο Αθηνών κινείται προς την κατοχύρωση των επιπέδων των 700 μονάδων, χωρίς ωστόσο να επιχειρεί μια αποφασιστική ανοδική διαφυγή σε επισφαλή επίπεδα, χωρίς να υπάρχουν απτά στοιχεία προόδου σε κρίσιμα μέτωπα.

Ειδικότερα, στις 14:00, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,90% στις 716,61 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 23 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει κέρδη 1,65% στις 216,76 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει κέρδη 2,24% στις 293,30 μονάδες.

Η αγορά δείχνει να προεξοφλεί ένα θετικό σενάριο στο μέτωπο της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, συντηρώντας την ανοδική ορμή του κλάδου, ο οποίος μάλιστα έχει υπεραποδώσει το τελευταίο διάστημα. Αν και οποιαδήποτε εκτίμηση στην παρούσα φάση, πριν δηλαδή τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των ασκήσεων αντοχής της ΕΚΤ, είναι επισφαλής, δεν λείπουν οι αναλύσεις που αναφέρουν ότι θα καταδείξουν διαχειρίσιμες ανάγκες.

Στο μεταξύ, το μεσημέρα θα υπάρξει νέος γύρος διαπραγματεύσεων, καθώς οι τέσσερις εκπρόσωποι των δανειστών θα συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο της επιστροφής. Ζητούμενο για την ελληνική κυβέρνηση είναι από τη σημερινή συνάντηση να προκύψει σύγκλιση σε όσο το δυνατόν περισσότερα ζητήματα ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Στο ταμπλό, Alpha Bank και ΕΕΕ ξεχωρίζουν αυτήν την ώρα, καταγράφοντας κέρδη άνω του 3%, ενώ ακολουθεί η Eurobank, στο +2,94%, ενώ άνω του 2% είναι και τα κέρδη σε Jumbo, Εθνική και ΟΠΑΠ. Άνω του 1% είναι και τα κέρδη σε Πειραιώς, ΕΧΑΕ, ΟΤΕ, Motor Oil, Τιτάν, ΓΕΚ Τέρνα και Ελλάκτωρ.

Στον αντίποδα, η Folli Follie υποχωρεί κατά 2,06%, η ΔΕΗ είναι στο -1,29%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Λαμδα, ΕΥΔΑΠ, Aegean, Ελληνικά Πετρέλαια και Μυτιληναίος.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα