Volvo: Υπερδιπλάσια κέρδη για έβδομο συνεχόμενο τρίμηνο

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2005 10:05

ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑ κέρδη ανακοίνωσε ότι εμφάνισε η μεγαλύτερη βιομηχανία παραγωγής φορτηγών της Ευρώπης, Volvo AB, το τρίτο τρίμηνο και για έβδομο συνεχόμενο τρίμηνο, καθώς οι εταιρείες στις ΗΠΑ, αντικατέστησαν τα παλιά φορτηγά τους και επέκτειναν τους στόλους τους.

Τα καθαρά της κέρδη αναρριχήθηκαν στα 2,9 δισ. κορώνες (360 εκατ. δολ.) ή 7,24 κορώνες ανά μετοχή, από 1,17 δισ. κορώνες ή 2,75 κορώνες ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Οι πωλήσεις της σημείωσαν αύξηση 14%, φθάνοντας στα 52,5 δισ. κορώνες από 46 δισ. κορώνες.

Η Volvo αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για την ανάπτυξη των πωλήσεων βαρέων φορτηγών στη Β. Αμερική φέτος, στο 25% από το 20%. Οι κατασκευαστές φορτηγών αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένης της Volvo και της DaimlerChrysler AG, λειτουργούν τα εργοστάσιά τους κοντά στη δυναμικότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη ζήτηση.

Η αγορά βαρέων φορτηγών της Ευρώπης, θα αναπτυχθεί φέτος μερ ρυθμό 5%, σύμφωνα με τη Volvo, που αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψή της από τον Ιούνιο.

Η οικονομική ανάπτυξη των 12 χωρών της Ευρώπης, που συναλλάσσονται με το ευρώ, θα είναι περίπου 0,6% το τέταρτο τρίμηνο, μεγαλύτερη του 0,3% που ήταν το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα